Din sikkerhed, når du handler

Som nybagt familie er der mange ting at tage stilling til, og endnu flere når man skal købe ind til det nye familiemedlem. Men der findes en måde, der gør alting mere sikkert.

Af Susanna Hochheim

“Annonce”

Når du skal købe ind til jeres nye familiemedlem, kan du faktisk gøre processen lidt nemmere for dig selv, ved at overlade sikkerhed og krav til eksperter. Hos Varefakta stiller de krav til produkterne, vi køber, så du kan være sikker på, at de er sikkerhedsmæssigt forsvarlige og samtidig praktisk anvendelige. For at produkterne kan få Varefakta-mærkning, stilles der høje krav til fysisk sikkerhed og kemikalier.

Varefakta kontrollerer bl.a. holdbarhed, materialer og udførelse, fordi disse egenskaber har betydning for, hvor sikkert produktet er i brug. Blandt en række forbrugerprodukter tester Varefakta personlig plejeprodukter til børn. Herunder zinksalve, creme og shampoo, så du som forælder kan føle dig tryg ved brug af produkterne.

Varefakta kontrollerer, at produkterne overholder lovmæssige krav til kosmetiske produkter, f.eks. at alle indholdsstoffer er tilladte og kun til stede i en mængde, som er lovlig for det pågældende produkt. Er produktet uden farve og parfume, indhenter Varefakta dokumentation for, at dette er korrekt. Men her skal det påpeges, at det altid er en god idé at læse informationerne på emballagen inden brug.

Mos og snacks til babyer

Er din babymos mærket med Varefaktas logo, så er varedeklarationen udarbejdet efter Varefaktas krav. Varefakta-mærkede fødevarer bygger hovedsageligt på lovgivning, men giver ofte flere oplysninger, end loven kræver. Varefaktas egne krav omfatter bl.a. hvilke oplysninger, der skal stå og må stå i deklarationen, hvordan oplysningerne skal formuleres og regler i forbindelse med Varefaktas stikprøvekontrol. Og at varedeklarationens tekst er letlæselig og letforståelig.

  • Du vil altid kunne finde den ellers frivillige spormærkning på Varefakta-mærkede fødevarer, hvis det er relevant. Information om, hvordan varen skal opbevares i åben stand.
  • Du kan finde en tilberedningsvejledning på emballagen, hvis varen kræver det.
  • Du er garanteret, at varen løbende testes for om indholdet af varen stemmer overens med hvad, der står angivet på varen. F.eks. ift. antal, nettovægt og næringsindhold.

Sutter

Er dit barns sut Varefakta-mærket, stiller Varefakta krav til konstruktion (skjoldets størrelse og ventilationshuller), materialer og styrke af både sut og evt. ring. Her testes for:

  • At skjoldet og lufthullerne opfylder krav til størrelse og udformning.
  • At sutten ikke har skarpe kanter, som barnet kan rive sig på, specielt i munden.
  • At sutterne ikke afgiver bestemte kemiske stoffer i mængder, der overskrider europæiske grænseværdier.
  • At barnet kan trække i sutten, uden at den går i stykker

Find sikker info om barnevognsseler her:

https://varefakta.dk/vaerd-at-vide/barnevognsseler-med-varefakta-er-testet-og-sikre-at-bruge-fordig-og-din-baby

Læs og forstå varedeklarationen på bleer her:

https://varefakta.dk/laes-og-forstaa-varedeklarationen-paa-bleer

Værd at vide, når du bruger vådservietter til din baby:

https://varefakta.dk/vaerd-at-vide/vaadservietterrenseservietter-eller-rengoeringsservietter