Det helt rigtige køkkenudstyr

Er der en hjemmekok gemt i dig, kan det være altafgørende for dig. At dit køkkenudstyr lever op til dine forventninger.

Af Susanna Hochheim

“Annonce”

Det er er altid sjovest at lave mad, hvis maden ikke brænder sig fast på panden eller i bunden af gryden. For så kan alle gæsterne bare komme an, og de vil få en smagsoplevelse, de ikke har prøvet før. Men det kræver jo selvfølgelig, at man har det rette udstyr. Der findes et hav af køkkenudstyr, og det kan være svært at vælge hvad skal man gå ”all in” med.

Men én ting, der helt sikkert kan anbefales er, at man prøver med All Steel serien fra Fiskars. Så kan madlavningen kun blive til en leg, og du går hverken på kompromis med din kogekunst eller din miljøbevidste livsstil.

Gode råd til rengøring og vedligehold af stegepanden

Det kan være en jungle at finde frem til den helt rette måde, hvorpå en stegepande skal rengøres, for at den holder sin pæn og god så længe som muligt. Så her får du et par gode tips:

  • Undlad at skylle i vand, når panden stadig er varm.
  • Vask gerne din stegepande af i hånden.
  • Brug altid varmt vand og evt. en anelse sæbe.
  • Vær tålmodig – varm din pande op langsomt før stegning, det forlænger levetiden.
  • Undlad så vidt muligt brug af metalredskaber.

Må man bruge opvaskemiddel?

Har du også hørt rygter om brug af opvaskemiddel eller ej på dit non-stick køkkenudstyr? Lad os få det afklaret en gang for alle: DU MÅ GERNE BRUGE OPVASKEMIDDEL – RIGTIG GERNE.

Opvaskemiddel hjælper dig til at fjerne alle madrester, fedt, olie og hvad gryden (eller panden, for den sags skyld) ellers kan være smurt ind i. Når du får fjernet alle rester godt og grundigt, undgår du at non-stick effekten forringes.

Skal du have udskiftet dine potter og pander

All Steel-serien indeholder gryder, pander og knive i rustfrit stål – med den keramiske Ceratec-belægning på panderne, som sikrer, at maden ikke brænder sig fast, mens 3-lagsbasen fordeler varmen jævnt uanset hvilken kogeplade du bruger. Både gryder og pander kan gå i ovnen op til 270 grader og er utrolig nemme at rengøre.

Så er denne serie et ret godt valg. Med disse gryder og pander i 100 % rustfrit stål og helt uden kedelig kemi, får du noget, der både passer på dig, din familie og vores natur. Fiskars gryderne fra serien All Steel er nemlig fremstillet i 90 % genanvendt stål, som har en CO2-udledning, der er 92 % lavere end gennemsnittet for branchen. Materialerne, de produceres af, er med til at reducere affaldsmængden med 80 %, og mindsker støvdannelsen og brugen af produktionsrelaterede materialer.

Serien er designet med en flot børstet overflade, som kræver færre produktionsmaterialer. Så her får du altså en serie med produkter, der både er miljøvenlige, og hjælper dig med at kokkerere de bedste retter.

Solidt kogegrej til hverdagsbrug

Hard Face sauterpande er et alsidigt valg, der fungerer til det meste – og er perfekt, når der
skal dampes asiatske dumplings.

Hard Face-serien er ideel til hverdagsbrug og kommer nu med den næste generation af Fiskars’ mest hårdføre belægning. Den nye og forbedrede 4-lags Hardtec Superior+™ belægning er mere hårdfør end nogensinde. Belægningen har fremragende non-stick egenskaber, og er nu endnu mere modstandsdygtig overfor slid og ridser, hvilket gør Hard Face ideel til hverdagsbrug år efter år.

Skal børnene være med til madlavningen, så er Hard Faceserien det optimale valg. Særligt fordi håndtagene på gryder og pander forbliver kolde under brug og sikrer et godt greb. Hard Face-gryderne er sublime til supper, grødretter og sovs, da belægningen mindsker risikoen for at retten brænder på. Låget på gryderne har to smarte hældefunktioner, som gør det nemt at hælde vandet fra, når der skal koges ris, pasta eller kartofler.

Hard Face-serien er produceret i Fiskars’ hjemland, Finland, og er fremstillet af aluminium, hvilket gør serien kompatibel med alle komfurtyper. Den kan stå i ovnen i op til 150 grader, og takket været den slidstærke og utroligt hårdføre Hard Tecbelægning tåler produkterne faktisk også opvaskemaskine.

Til det asiatiske køkken

Vi danskere er blevet mere alsidige i vores madlavning. Vi er blevet bedre til at eksperimentere med alt lige fra de spændende retter fra sydens sol og varme, til de mere sofistikerede asiatiske retter. Gælder dette også hjemme hos jer, så ved du også, at man ikke kan leve uden en robust wok. En wok, der kan rumme mad til flere personer, en wok, der ikke brænder maden på og en wok, der er nem at rengøre efter brug.

  • En wok skal have non-stick-belægning
  • Et håndtag, der ikke bliver gloende varmt
  • Kunne rumme en stor portion mad

Både All Steel og Hard Face-wokken giver dig præcis det, du har brug for, så du kan slå dig løs med lynstegte grøntsager, glasnudler og et festfyrværkeri af krydderier og gode og spændende smagsoplevelser. Vil du vide mere? læs mere her på deres hjemmeside: www.fiskars.dk