Den rigtige støvsuger til dig

Det kan være svært at overskue, hvilken støvsuger, der skal investeres i, når den gamle strejker, for hvad er egentligt det smarteste valg, og hvilken støvsuger passer mon bedst til jeres behov i din familie?

Af Bonnie Jensen

Hvilke fordele er der egentlig ved en robotstøvsuger, en støvsuger med eller uden ledning og en lille smart håndholdt? Alt det og meget mere har vi taget et nærmere kig på.

– Der er sket meget på markedet for støvsugere gennem de sidste mange år, og i dag findes et stort udvalg af gode støvsugere, der er målrettet forskellige typer boliger, fortæller Nicole Kiel Broch fra Støvsugerbanden. Her har de gennem de sidste 60 år hjulpet danskere med at finde den helt rigtige støvsuger – den, der passer perfekt til den enkelte families behov.

Se her, hvad hun fremhæver ved de forskellige modeller:

Den gode gammeldags

– Min erfaring er, at hverken en ledningsfri støvsuger eller en robot støvsuger kan stå alene, hvis der skal gøres ”rigtig” rent. De suger simpelthen ikke, som de gode gammeldags støvsugere gør. De er perfekte at have som et supplement, specielt i børnefamilier, så man ikke skal slæbe den almindelige støvsuger frem hele tiden. Men i de hjem, hvor der er dyr og børn, bliver man simpelthen nødt til at have den gode gammeldags støvsuger ved hånden indimellem.

Den ledningsfrie

– Det er så nemt med en ledningsfri støvsuger. Specielt hvis det bare er et enkelt spot, der lige skal have en hurtig tur, eller hvis der er gæster på vej, og entreen lige trænger til en overhaling. En støvsuger kan være en tung sag, som man slæber efter sig, mens man slås med ledningen, som sjældent er særlig lang. Det slipper man for med de smarte ledningsfri støvsugere.

Den håndholdte

– Hvis der er spist popcorn i sofaen, eller familien har været på udflugt med snacks i bilen, er det nemt med en lille handy håndholdt støvsuger. Den fjerner hurtigt alle spor.

Robotstøvsugeren

– Hvis man lever i et hjem med pelsdyr og søde børn, er det rart med en robotstøvsuger, der snupper alle hunde- eller kattehårene, mens familien er på arbejde eller i skole/ børnehave. Hvis der er allergikere i familien, er en daglig støvsugning en stor hjælp i hverdagen, da den fjerner alle støvpartikler, der generer i luftvejene. Det smarte med en robotstøvsuger er, at man nemt kan ”bestille tid til støvsugning” i en app på sin smartphone, hvor man også kan indstille støvsugeren til at køre en tur på samme tidspunkt hver dag.

I Støvsugerbandens fem fysiske butikker eller på www.stov.dk kan du se det store udvalg af forskellige typer støvsugere, og få en masse gode råd og god vejledning til at vælge den rigtige, ligesom de har eget værksted, så de hurtigt kan hjælpe med at reparere et af hjemmets mest nødvendige hjælpemidler.