Den bedste nattesøvn

Hvordan opnår vi den bedste nattesøvn? Hvad man skal kigge efter, når man skal ud og købe nye dyner og hovedpuder? For hvad er en god dyne? Og hvilken type pude skal man vælge?

Af Susanna Hochheim

“Annonce”

Mange af os sover med den samme type hovedpude og dyne næsten hele livet, mens andre skifter ud, fordi behovet ændrer sig med tiden. Men vidste du, at dit valg af dyne og pude kan have stor indflydelse på din søvn og dermed også din hverdag? Nogle smider dynen om natten, fordi det bliver for varmt, mens andre sover med kolde tæer og fryser det meste af natten.

Det har stor indflydelse på din hverdag, hvis du ikke får din nattesøvn

Da vi sover en tredjedel af livet, er det meget vigtigt, at vi får en god søvn, da søvn har indflydelse på rigtigt mange ting, så som vores humør, indlæring, koncentration, immunforsvar og vores sundhed generelt. Vi kommer mange ting til livs, hvis vi bare får en god og ordentlig nattesøvn, det samme gælder faktisk også for vores børn.

Hos Ringsted Dun har de specialiseret sig i at producere dyner og puder. De har eget laboratorium og vaskeri til processen når der skal produceres, så hele Danmark kan sove godt om natten.

Kiddy-serien specielt udviklet til børn

I Kiddy-serien får du et bredt udvalg af allergivenlige dyner og hovedpuder i både baby- og juniorstørrelse. Her har du samtidigt mulighed for at vælge mellem forskellige fyldtyper til begge størrelser. I denne serie kan du bl.a. vælge Kiddy Royal-gås som er en luksusudgave, der er skabt for at dit barn kan sove godt – i de allerbedste materialer, hvor alt er naturligt og gennemtænkt ned til mindste detalje. I denne serie er der kun brugt de fineste europæiske gåsedun i et blødt bomuldsvår med de fineste striber. De lette og luftige dun er eminente til at regulere temperaturen, så dit barn har en god komfort natten lang, samtidig med at de hverken er for tunge eller fugtige. Og så fås de i to komfortgrader.

De andre produkter i Kiddy-serien er produceret med moskus- eller andedun, og er også i virkelig lækker kvalitet – med super bløde bomuldsvår. Der findes også den økologiske linje, Kiddy Organic, med vår af økologisk europæisk bomuldscambric, så dit barn kun bliver omgivet af naturlige og økologiske materialer hele natten.

Ens for alle Kiddy-produkterne er, at de er certificeret i henhold til OEKOTEX STANDARD 100, klasse1. Det betyder, at dyner og puder er allergivenlige og ikke indeholder kemiske stoffer, og du derfor trygt kan bruge det til din baby.

Vi sover ude i Danmark

I Danmark sover vores børn ude uanset vejret. Når vi lægger de små udenfor for at sove, er det vigtigt at de ikke bliver kolde. Hos Ringsted Dun kan du derfor vælge babydyner og juniordyner i to varianter, som går under hver sin betegnelse. Betegnelsen TOG er den der bruges for at indikere hvor varm dynen er, og i den her forbindelse er ”TOG 4” til indendørs brug, og til udendørs brug skal dynen hedde ”ekstra varm”.

Forkortelsen TOG står for Thermal Overall Grade. Jo højere TOG-værdi, jo højere isoleringsgrad, og jo mindre varme kan der slippe ud gennem dynen. Jo lavere TOG-værdi, jo lavere isoleringsgrad, og jo lettere slipper varmen ud. TOG-værdien måler isoleringen af både dun/fjer, stof og andre lag i dynen.

Da EU har opdateret EN STANDARDEN for dyner til mindre børn, betyder det f.eks., at en babydyne til indendørs brug, ikke må have en TOG-værdi højere end TOG 4.

Kiddy Breeze

Her får du en 2-i-1 dyne eller pude – til børn der er ekstra varme, når de sover. Den ene side har et Breeze lag med kølende mikrokapsler, og den anden side fungerer som en almindelig dyne eller pude. Den perfekt dyne eller hovedpude – også til dig Nu ved vi, hvordan vores børn får den bedste søvn, så derfor skal du vide, at det samme gælder for dig som forælder. Gør dig selv en tjeneste, og vær sikker på, at du også får din nattesøvn på bedste vis, så du kan få det bedste ud af din hverdag. På ringsted-dun.dk kan du tage en dynetest, så du kan se, hvad der passer bedst til dig. Du kan også få gode råd til valg af pude.

Ringsted Dun er:

  • Produceret i Danmark
  • Allergivenlig
  • Udviklet af naturlige materialer

Downafresh greenLine: Dunene er helt rene, og der er kun anvendt vaskemidler, der er ekstra skånsomme for miljøet og bevarer fyldmaterialets naturlighed.

NOMITE: Er din garanti for, at din dyne eller hovedpude ikke indeholder husstøvmider. Dyne- eller pudevår med mærkningen NOMITE er nemlig så tætvævet, at miderne ikke kan trænge igennem stoffet.