Cookiesandwich

65

12 stk.

1 1/2 time + 5 timer.

Ingredienser

Vaniljeis 8 æggeblommer, 1 1/2–2 dl Dansukker Sukker, 1 tsk. Vaniljesukker 4 dl, mælk, 3 dl piskefløde, 2 dl Dansukker Glukosesirup

Cookies

1 dl mandler, 1 dl hasselnødder, 100 g mørk chokolade, 230 g blødt smør, 3 1/2 dl Dansukker Brun Farin, 1 tsk. Vaniljesukker, 1 æg, 5 1/2 dl hvedemel, 1 1/2 tsk. natron Forvarm ovnen til 190 °C. Hak mandler, hasselnødder og chokolade fint, og stil derefter til side. Pisk smør, brun farin og vaniljesukker luftigt i en skål, og tilsæt ægget. Bland de tørre ingredienser i en skål, og vend dem i smørblandingen. Tilsæt nødderne og chokoladen. Del dejen i 45 stykker, og rul til kugler. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand, og tryk dem flade. Bag midt i ovnen i ca. 8 minutter. Køl af. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en kasserolle. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt gennem en finmasket si. Lad blandingen køle af. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld isen i en aflang form, ca. 18 x 25 cm, og stil den i fryseren i mindst 5 timer. Tag vaniljeisen ud, og lav runde isstykker. Læg isstykkerne mellem to cookies, og stil i fryseren i yderligere et par timer.

1 dl mandler, 1 dl hasselnødder, 100 g mørk chokolade, 230 g blødt smør, 3 1/2 dl Dansukker Brun Farin, 1 tsk. Vaniljesukker, 1 æg, 5 1/2 dl hvedemel, 1 1/2 tsk. natron Forvarm ovnen til 190 °C. Hak mandler, hasselnødder og chokolade fint, og stil derefter til side. Pisk smør, brun farin og vaniljesukker luftigt i en skål, og tilsæt ægget. Bland de tørre ingredienser i en skål, og vend dem i smørblandingen. Tilsæt nødderne og chokoladen. Del dejen i 45 stykker, og rul til kugler. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand, og tryk dem flade. Bag midt i ovnen i ca. 8 minutter. Køl af.

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en kasserolle. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt gennem en finmasket si. Lad blandingen køle af. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld isen i en aflang form, ca. 18 x 25 cm, og stil den i fryseren i mindst 5 timer. Tag vaniljeisen ud, og lav runde isstykker. Læg isstykkerne mellem to cookies, og stil i fryseren i yderligere et par timer.

(Annonce)