Brug naturen – og pas på den

Ordet bæredygtig bliver ofte brugt, når man taler om at passe på jorden. Bæredygtighed handler om at give jorden videre til næste generation i lige så god stand, som vi overtog den.

Af Susanna Hochheim

De valg, vi træffer i hverdagen, har betydning og konsekvenser for jorden. Konsekvenser, som man måske ikke kan se i dag, men som kan have betydning langt ind i fremtiden. Bæredygtighed handler derfor om alle de valg, vi gør i vores hverdag. Om vi handler mange eller få ting, sorterer vores affald eller ej, om vi cykler eller kører i bil, og når vi gør rent – alt det, som sætter et fodaftryk på jorden.

For producenten Frosch har bæredygtighed siden 1986 spillet en meget stor rolle – ikke kun i deres produkter, men også i emballeringen og fremstillingen af deres holistiske, bæredygtige produktsortiment. Grundlaget er en langsigtet og konsekvent bæredygtighedsstyring, som Frosch allerede har modtaget flere priser for.

Hos dem er alle komponenter i et produkt i fokus – lige fra innovative recepter på vegetabilsk basis, anvendelsen af genbrugsplast til genanvendelige etiketter, klæbestoffer og farver. De tilbyder os forbrugere en smart kombination af kraftig rengøringseffekt og omhyggelig beskyttelse af mennesker, dyr og miljø.

Har du prøvet at vaske op med aloe vera?

Det kan du komme til, hvis du prøver Froschs opvaskemiddel Aloe Vera. Recepten med ekstrakt af aloe vera og plantebaserede tensider fjerner effektivt fedt og snavs, samtidig med at huden beskyttes med en styrkende og plejende effekt, der holder dine hænder fugtede, mens opvasken bliver skinnende ren. Opvaskemidlet har desuden en hudneutral pH-værdi og er dermatologisk testet.

Hvor tit gør du dit badeværelse rent med hindbæreddike?

Det kan gå hen og blive ret tit, for hvis du prøver kalkfjerner fra Frosch, så er det nemlig hindbæreddike, der er hovedingrediensen i produktet. Frosch hindbæreddike kalkfjerner, fjerner selv de mest genstridige kalk- og smudsaflejringer fra vandhaner, badekar, brusenicher og fliser. Den effektive recept med hindbæreddike rengør let køkken og bad og efterlader en skinnende overflade, og så får du den dejlige friske duft af hindbær.

Frosch citron- eller lavendelrens er effektive rengøringsmidler, der på naturlig vis fjerner kalkaflejringer, urinsten og snavs takket være de yderst effektive recepter – selv under toiletkanten. Samtidig fjerner produkterne ubehagelige lugte og efterlader toilettet med en frisk duft af naturen.

For at leve op til konceptet med naturlige ingredienser i deres produkter, bruger Frosch naturlige aktive stoffer og kendte husholdningsingredienser (f.eks. citron, eddike, alkohol), samt velkendte plejeprodukter (f.eks. aloe vera og mandelolie). Kombinationen af naturlig, effektiv rengøringskraft, samt produkter, der er miljø- og hudvenlige, er deres opskrift på bæredygtige husholdningsprodukter.

9 guidelines, der kendetegner produkterne hos Frosh

  1. Miljøvenlige og effektive formler med naturbaserede virkemidler, der fremhæver pleje og rengøring.
  2. Overfladeaktive stoffer baseret på planter, der fornys i naturen – med hurtig og høj grad af biologisk og nedbrydelighed.
  3. Dermatologisk testede produkter, hvilket betyder at produkterne er hudvenlige. Der er minimal brug af milde konserveringsmidler og omhyggelige udvalgte parfumestoffer.
  4. Fri for microplast, formaldehyd, EDTA og halogenorganiske forbindelser.
  5. Reduceret brug af emballage og genanvendelige materialer, som bidrager til mindre miljøbelastning.
  6. Vegansk uden animalske ingredienser.
  7. Bæredygtig produktion.
  8. Eget rensningsanlæg, der sikrer top hygiejniske produkter, samt rensning af spildevand.
  9. Mere end 30 års erfaring inden for udvikling og fremstilling af miljøvenlige produkter til rengøring.

Hos Frosch går de ind for et kredsløbsprincip. Det betyder, at de designer deres emballage, så den er bæredygtig og kan holdes i et lukket materiale kredsløb. Vil du vide mere? Læs mere her på deres hjemmeside: www.frosch.eco