Beskyt hele familien i solen

Foråret er over os, og soltimerne bliver flere og flere. Det er skønt med D-vitamin oppefra, men vi skal huske at beskytte os mod solens skadelige UV-stråler.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

Det er ikke kun i højsommeren, vi skal passe godt på vores hud. Særligt i den stærke forårssol skal vi være opmærksomme, også selv om solen ikke står højt på himlen, men bare kigger frem en gang imellem. Som forældre skal vi sørge for at beskytte både vores egen og vores børns hud. Er du i tvivl om, hvornår det er tid til solcreme, så tjek UV-indekset. Når det er 3 og derover, skal vi huske solcremen til hele familien.’Det er ikke kun i højsommeren, vi skal passe godt på vores hud. Særligt i den stærke forårssol skal vi være opmærksomme, også selv om solen ikke står højt på himlen, men bare kigger frem en gang imellem. Som forældre skal vi sørge for at beskytte både vores egen og vores børns hud. Er du i tvivl om, hvornår det er tid til solcreme, så tjek UV-indekset. Når det er 3 og derover, skal vi huske solcremen til hele familien.

Jeg selv har altid været meget påpasselig med at smøre mine egne børn ind hver morgen, ligesom jeg selv bruger solcreme lige så snart forårssolen viser sig. Her er det rart med en solcreme, der ikke fedter, og som trænger hurtigt ind, så man ikke skinner resten af dagen. Et godt råd er at undgå produkter med parfume og unødvendige tilsætningsstoffer, når man gerne vil vælge tryg solbeskyttelse til familien. For at gøre valget lidt nemmere, kan man kigge efter allergimærker og de officielle miljømærker som sikkerhed for, at produktet tager hensyn til både vores sundhed og vores miljø.

En mild serie for hele familien

Apotekets solserie er apotekernes eget mærke. Alle produkterne i serien er uden parfume, og så er de både Svanemærkede og Astma-Allergi-certificerede. Alle solprodukterne giver effektiv, bredspektret UVA-/UVB-beskyttelse og indeholder desuden vitaminer og plejende olier til huden. Solserien dækker alt, hvad familien har brug for – lige fra faktor 15 og op til faktor 50+. Og med sollotion i både tuber og pumpeflasker, solspray, praktiske solstifter og en rejsestørrelse, som er lige til at have med i tasken, er der noget for ethvert temperament – også aftersun til at pleje og køle huden efter en skøn dag i solen.

Serien er fremstillet og udviklet i Danmark med omtanke for både miljøet og huden. Emballagen er lavet af min. 50 % genanvendt plast, solcremerne er 100 % veganske, og er helt uden animalske indholdsstoffer.

Hvor meget solcreme skal man bruge?

Vi er mange, der føler os mest trygge ved at vælge den højst mulige solfaktor, når vi køber solcreme. Men det kan være en falsk tryghed, for hvis vi ikke doserer solcremen rigtigt, kan vi ikke være sikre på at opnå den forventede beskyttelse. Og mange bruger for lidt solcreme.
Der skal bruges en hel håndfuld til en hel krop, for at opnå den solbeskyttelsesfaktor, der står på produktet.

For at være sikker på, at hele kroppen bliver ensartet beskyttet, er det en god idé at fordele solcremen jævnt i små klatter på huden, inden den smøres ind. Og for at sikre optimal beskyttelse, og minimere risikoen for, at solcremen smitter af på tøjet, skal den helst smøres på 20 minutter før, man går ud i solen.

Er det bedst at bruge den højeste solfaktor?

Hertil er svaret både ja og nej. Det afhænger af hudtype og eksponering. Jo lysere hud og jo højere UV-indeks, desto højere solbeskyttelsesfaktor behøver huden. I den danske sommer kan mange godt klare sig med SPF 15.

Sollotionen er vegansk og fås også i familiestørrelser med 300 ml eller 500 ml.

Nem af smøre ud

Apotekets Sollotion SPF 30 giver tryg og meget vandfast solbeskyttelse til både børn og voksne, plus plejende, blødgørende olier og E-vitamin til huden. Den er uden parfume, konsistensen er behagelig – og den fås i flere størrelser, bl.a. i en 150 ml airless pumpeflaske.

Den på spray

Apotekets Solspray SPF 30 er en favorit hos både børn og voksne, som foretrækker en let spray, når huden skal beskyttes mod solen. Den er uden parfume, fedter ikke, er meget vandfast og indeholder plejende, blødgørende olier og E-vitamin til huden.

Husk solstiften

En solstift i tasken er uundværlig, så har man altid beskyttelse med til de mest udsatte områder, såsom næsen, læberne, øreflipperne og nakken. Apotekets solstift med faktor 50+ er en praktisk og meget vandfast solstift med både plejende E-vitamin og olier til huden. Den er nem og hurtig at anvende, og kan let tages med i strandtasken eller i lommen. Brug en voksenhåndfuld svarende til ca. 40 ml til en voksen, og en barnehåndfuld svarende til ca. 20 ml til et barn.

Sådan beskytter du bedst dit barn i solen
  • Lad ikke børn under 1 år være i direkte sol.
  • Gå indenfor eller søg skygge midt på dagen, når solen er stærkest.
  • Giv barnet solhat/kasket og let tøj på.
  • Smør solcreme på de hudområder, som ikke er dækket af tøj.
  • Smør solcremen på 20 minutter før I går ud i solen, og lad den tørre helt ind for at sikre optimal solbeskyttelse og minimere risikoen for afsmitning på tøjet.
  • Smør mere solcreme på i løbet af dagen, især hvis barnet sveder meget – og altid efter en svømmetur.

Du kan læse mere her på deres hjemmeside: www.apotekets.dk/solbeskyttelse/