Pages Navigation Menu

Rugmelsstegt havkat med blomkål i karrycreme

Rugmelsstegt havkat med blomkål i karrycreme

Til 4 personer

4 stk. havkatfileter

1 dl rugmel

vindruekerneolie til stegning

Salt og peber

Sauce

2 stk. skalotteløg

2 fed hvidløg

1 stk. æble olivenolie til stegning

2 dl æblejuice

2 spsk. karry

1 dl hvidvin

½ l fløde

½ stk. blomkålshoved

½ pose frisk spinat

Salt og peber

Tilberedning

Havkatstykkerne vendes i rugmel og krydres med salt og peber. Varm en pande op og tilsæt olien. Steg havkatten på begge sider i 3-4 minutter på begge sider afhængig af tykkelse.

Skyl spinaten og tør den med et rent viskestykke. Skær skalotteløg og hvidløg i fine tern. Løg, hvidløg, karry og æbletern sauteres af i olivenolien i en varm gryde. Tilsæt æblejuice, hvidvin og lad det koge i 1 minut. Tilsæt fløden og kog den op. Til sidst tilsættes blomkålsbuketterne og lad dem koge i 5 minutter. Vend den skyllede spinat i saucen og servér straks sammen med den ny stegte havkat.