Chokoladedyppede marengs

40 stk. små

Ingredienser: 3 æggehvider, 2 dl Dansukker Bagesukker, 2 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker og 1/2 dl Flormelis

Med cognac

  • 1 spsk. cognac
  • 100 g smeltet hvid chokolade
  • 100 g hakkede pistacienødder

Med pebermynte

  • 3 dråber pebermynteolie
  • 100 g smeltet mørk chokolade
  • 50 g ristede, hakkede hasselnødder

Sæt ovnen på 125 grader. Bland æggehvide, sukker og muscovadorørsukker i en rustfri skål. Sæt skålen i vandbad (over kogende vand). Pisk i hånden, til sukkerkrystallerne er opløst. Føl på æggehviden med fingrene, den skal være helt jævn og glat. Tag skålen fra vandbadet, og pisk marengsen længe med elpisker på højeste hastighed, til den er kølet af. Tilsæt flormelis imens. Del blandingen i to, og kom cognac i den ene halvdel og pebermynte i den anden. Sprøjt ud i små toppe på en plade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i 2-3 timer, eller til de er tørre. Dyp cognacmarengsene i hvid chokolade og hakkede pistacienødder. Dyp pebermyntemarengsene i mørk chokolade og ristede, hakkede nødder. Opbevares i en lufttæt beholder.