Nogle fødes med en mere sart hud end andre, og med tendens til børneeksem.
Har man sådan et barn, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på, at en let lotion ikke rækker. Der findes to enkle huskeregler, når det gælder tør hud: Jo tørrere huden er, jo federe creme behøver den, jo federe creme du anvender, jo hurtigere bliver huden blød og smidig igen. Til pleje af tør og meget tør hud, bør man anvende en fed creme med mindst 60 % fedtindhold.
Antallet af børn som får børneeksem er stigende
Omkring 20 % af alle børn, der bliver født i Danmark, udvikler børneeksem. Eksem er en arvelig hudsygdom, som giver tendens til tør, kløende hud og perioder med eksem. Der er ikke kun en enkelt årsag til børneeksem, og der eksisterer ingen mirakelkur. Men man kan minimere risikoen for at sygdommen blusser op ved at smøre barnets hud dagligt med fugtighedscreme, hvilket er en meget vigtig del af behandlingen af børneeksem og hurtigt behandle ifølge lægens anvisninger, hvis eksemet blusser op.
Ved at bruge fugtighedscreme, tilføjes de fedtstoffer, som huden ikke selv kan danne. Ved at smøre barnets hud flere gange daglig med fed fugtighedscreme kan man forebygge, at huden tørrer ud og klør, og dermed nedsætte antallet af udbrud.
Spis huden sund
Man kan spise sig til sundere hud. De sunde umættede fedtsyrer som eksempelvis Omega-3 fedtsyrer, er gavnlige for huden. De hjælper
næringsstofferne med at passere ind i cellerne. Omega-3 fedtsyrer findes i fødevarer som laks, valnødder, tofu, hørfrøolie, malet hørfrø, raps og olivenolie.
Om babyhudpleje
Det er vigtigt at bruge produkter, der er så milde og nænsomme for babys hud som muligt. Produkterne bør være klinisk testede og dokumenterede milde. Undgå for eksempel parfume og andre unødvendige stoffer, da disse kan være allergifremkaldende.
Gode råd til at modvirke tør og kløende hud:
- korte, kølige bade
- undgå overdreven brug af sæbe på hudområder, som ikke har behov for sæbeafvaskning
- daglig brug af fugtighedscreme med højt fedtindhold
- undgå tøj af materiale, som kan udløse kløe (uld direkte på kroppen og visse kunststoffer)
Kilde: Sundhed.dk