Natlige uheld og afbrudt søvn

Det er ikke rart at vågne om natten, fordi man er kommet til at tisse i sengen. Slet ikke hvis man er et barn, der er ovre den alder, hvor det
forekommer naturligt, at kunne holde sig tør natten igennem.

Af Henriette Rosenthal

Det burde ikke være pinligt at tisse i sengen, for det er ikke viljebestemt og derfor heller ikke noget barnet kan gøre for. Alligevel er der ikke mange børn i skolealderen, der har lyst til at dele denne hemmelighed med vennerne, når der er inviteret til en ”sleep-over”.

Derfor er det godt, at der findes natunderbukser, barnet lige så diskret kan iføre sig, når det er tid til at lande under dynen.

Overaktiv blære eller dyb, dyb søvn

Sengevædning kan skyldes, at barnet har en overaktiv blære, der er for lille til at rumme den udskilte mængde urin. Andre børn har en stor urinproduktion under søvn og har derfor brug for at tømme deres blære op til flere gange om natten, men det forudsætter, at de vågner af de signaler, blæren sender. Nogle børn sover for tungt til at blive vækket af signalerne.

Ifølge overlæge på Aarhus Universitetshospital Søren Rittig, bliver børnenes selvværd påvirket, når de tisser i sengen om natten, og det kan få konsekvenser for barnets sociale liv. Ofte er forældre meget optimistiske på deres børns vegne, men der er en uoverensstemmelse mellem forældrenes opfattelse af problemet og børnenes egen, reelle oplevelse. Forældre mener ikke, det er så slemt, men lægerne oplever, at børnene lider under det. Det er derfor vigtigt, at forældrene opsøger lægen, som kan finde årsagen, stille diagnosen, og igangsætte den rette behandling.

Forskel på piger og drenge

tisse i sengen

Man behøver ikke at være ret gammel, før man opdager, at der er forskel på piger og drenges anatomi, og jo ældre de bliver, desto større bliver forskellen. Derfor er det også logisk, at natunderbukser, der tager højde for dette, giver en bedre beskyttelse. DryNites findes i tre forskellige størrelser, og i smarte designs til henholdsvis piger og drenge, hvor sugefladen netop er placeret optimalt i forhold til deres forskellige anatomi. Natunderbukserne er diskrete og er lavet af et materiale, der ikke ”larmer”, når barnet bevæger sig.

Se mere og bestil en gratis prøve på www.Drynites.dk