Børn der kommer med i køkkenet, når der skal laves mad, lærer de forskellige råvarer at kende og er ofte mindre kræsne. Hvis I mangler inspiration til sunde, velsmagende måltider, findes der en online ”kokkeskole”, som gør madlavningen nem med trin-for-trin-vejledning.
Af Henriette Rosenthal
“Annonce”
Når barnet er med til at lave mad, bliver det inspireret til at smage på det hele, og får en forståelse for hvilke egenskaber, de forskellige ingredienser har. Barnet vil derfor være mindre tilbøjeligt til at sidde som smagsdommer ved middagsbordet og afvise at smage på maden.
Online GoCook kogebog
Det er Coops madprogram for børn og unge, der står bag jeres nye yndlingskogebog, og det er GoCook du skal kigge efter. Missionen går ud på, at GoCook vil skabe den første generation af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Intet mindre. Børnene skal i køkkenet og lære at lave sundere mad med masser af grøntsager. Der er nemme, overskuelige opskrifter der udgør menuen, og ved hjælp af trin-for-trin vejledninger, og i nogle tilfælde små køkkenskolefilm der viser, hvordan man gør, kan intet gå galt. Under fanen leksikon, er der billeder af de madvarer og redskaber, som I skal bruge i opskrifterne i GoCook Kogebogen.
Du kan både finde kokkeskolen på hjemmesiden og hente GoCook appen til din smartphone eller tablet.
Onlinekogebogen er opdelt i kategorier, så I nemt kan finde lige den opskrift, I mangler. Nogle af kategorierne skifter en gang imellem, så I hurtigt kan finde en lækker ret, der passer til årstiden.
Inspiration til madpakken
Det nye skoleår er netop startet, så nu skal der igen smøres madpakker. For at undgå at madpakken kommer med retur eller ender i skraldespanden, kræver det, at indholdet er indbydende og velsmagende. Det kan være svært at finde på nye idéer, men også her kommer CoCook med en hjælpende hånd. Under fanen madpakker findes et væld af forslag til lækre sager at putte i madpakken. Nogle af dem er endda så smarte, at I kan bruge rester fra middagsmaden fra dagen før. Det geniale er, at det også er med til at mindske madspild.
En smagekasse med grønt i front
Kender du GoCook Smagskassen? Det er Danmarks største skoleaktivitet for elever i 4.-7. klasse. Temaet for årets smagekasse er klimavenlig mad. Så børnene skal lære om klimavenlig mad med Madpyramiden og blandt andet bage veggie-sliders og grønne forårsruller. Dit barns lærer kan tilmelde klassen inden d. 5. september.
Læs mere på gocook.dk/smagekassen
Skal dit barn have en maddag?
Det kan være svært at finde tid til at få børnene med i køkkenet. Derfor har GoCook i samarbejde med coop.dk/mad udviklet GoCook måltidskassen med enkle, børnevenlige retter. Du slipper for indkøbet til aftensmaden og kan i stedet bruge tiden på at få kvalitetstid omkring madlavningen.
Kostpyramiden og klimabevidsthed
Hvad har de to ting med hinanden at gøre, tænker du måske? Ikke så lidt endda. Derfor er Coop klar med gode råd om, hvordan man spiser mere klimavenligt. Ved at følge kostrådene i den velkendte Madpyramide, hvilket vil sige spise flere grøntsager og mindre kød, kan en gennemsnitsdansker spare ca. 25 % af CO2 udledningen fra sin mad.
Du kan bestille en plakat på madpyramiden.dk