Kys dit barn med god samvittighed

At skulle gå igennem en hel dag uden at skulle kysse sine kære små er næsten utænkeligt for de fleste af os. Men med et forkølelsessår placeret på læberne er man nødsaget til at lade være af hensyn til smitterisikoen, for vi vil jo nødigt overføre virus til vores børn.

Af Susanna Johansen

De fleste af os kender fornemmelsen; det sitrer og kildrer og klør, og man kan bare ikke lade være med at bide og pille. Men lad være, det er de første tegn på forkølelsessår, og jo mere man irriterer læben, jo mere udvikler udbruddet sig. Forkølelsessår er en af de mest almindelige infektioner i befolkningen. Næsten alle voksne danskere er smittet med det virus, som er årsagen til sygdommen: Herpes Simples Virus (HSV).

Forkølelsessårsudbrud skyldes mange forskellige faktorer, men de mest kendte er stress, sygdom og vejrskifte. Hvert år smittes mange med HSV, og har man først fået en infektion, bliver virusset siddende i nervevævet.

Dæk forkølelsessår til

Heldigvis kan man forhindre forkølelsessår i at udvikle sig, og blive til et væskende sår. Her kan du bruge det ultratynde forkølelsessårsplaster fra Compeed, som mange fejlagtigt tror kun er til kosmetisk brug. Det både skjuler sårene, mindsker smitten og sørger for hurtig heling. Du kan også stadig bruge læbestift og foundation som du plejer, og så vil ingen lægge mærke til udbruddet.

Plasteret skal placeres på huden ved første tegn på et forkølelsessårsudbrud. Under udbruddet forsegles forkølelsessåret helt, og plasteret tager sig af overskydende væske via absorptions- og fordampningsprocessen, som sikrer det mest optimale helingsmiljø for diskret og hurtig heling. Ud over at give øjeblikkelig smertelindring og forhindre dannelse af sårskorpe, fungerer plastret som et virusskjold, der reducerer risikoen for smitte. Du kan derfor med glæde og god samvittighed fortsætte med at kysse dine kære igen, selvfølgelig med forkølelsessårsplastret på.

Compeed plaster til forkølelsessår fås på apoteker, i Matas, helsekostbutikker, supermarkeder og online på deres hjemmeside: www.compeed.dk

Hurtigere heling

Compeed Forkølelsessårsplaster indeholder aktiv hydrokolloidgelteknologi, som skaber det optimale bakteriefri helingsmiljø for hurtigere
heling og forhindrer dannelsen af sårskorper.

  • Fungerer som et virusskjold, der reducerer risikoen for smitte.
  • Virker fra allerførste tegn på forkølelsessår og fortsætter med at virke gennem alle stadierne for at forhindre, at forkølelsessåret forværres.
  • Kan bruges dag og nat.
  • Bliver siddende i op til 12 timer.
  • Sikrer høj hygiejne (forhindrer brugeren i at røre såret, hvilket forebygger smittespredning).
  • Giver diskret beskyttelse.
  • Kan bruges sammen med make-up og læbestift, som kan lægges oven på plasteret.
  • Klinisk testet.

Vil du vide mere om plasteret fra Compeed? Vores testfamilier har testet plasteret og du finder hele testen i vores artikel her: Reducér risikoen for smitte med forkølelsessår