Reducér risikoen for smitte med forkølelsessår

Næsten alle voksne danskere er smittet med det virus, som er årsagen til forkølelsessår, nemlig Herpes Simples Virus (HSV). Forkølelsessårudbrud skyldes mange forskellige faktorer, men de mest almindelige er stress, sygdom og vejrskifte. Hvert år smittes mange med HSV, og har man først fået en infektion, bliver virusset siddende i nervevævet.

Af Susanna Johansen

Når vejret skifter, oplever mange et udbrud med forkølelsessår, hvilket er møgirriterende. Men man kan altså forhindre forkølelsessåret i at udvikle sig, og blive til et væskende sår, hvis bare man vælger at bruge et ultratyndt plaster til forkølelsessår fra Compeed. Det både skjuler såret, mindsker smitten, og sørger for hurtig heling. Faktisk kan man stadig bruge læbestift og lægge foundation, hvis man bruger det ultratynde plaster til forkølelsessår nedenunder. Plasteret giver også øjeblikkelig smertelindring, og forhindrer dannelse af sårskorpe. Faktisk fungerer plastret også som et virusskjold, der reducerer risikoen for smitte. Vi har bedt et par kvinder om at prøve et plaster til forkølelsessår fra Compeed, da de flere gange om året rammes af HSV.

Cremer, piller eller plaster til forkølelsessår?

Celia Skjærlund – Jeg døjer rigtig meget med forkølelsessår, specielt i stressede perioder, eller når der sker for meget omkring mig. Tidligere har jeg brugt cremer eller piller, men egentligt med meget lidt held. Så nu har jeg valgt at bruge Compeeds plaster til forkølelsessår. Det dækker for sårene, jeg kan bruge min makeup ovenpå, og det allerbedste er, at jeg kan kysse min datter, uden at være bekymret for at smitte hende.

Pernille Lykke Bohnsen – Jeg får altid forkølelsessår, når jeg er syg, og de får egentlig bare lov at gå i sig selv. Jeg synes nemlig, det er møgbesværligt med cremen, da den fedter og sviner, og det smager ikke godt, når man får det ind i munden. Compeed forkølelsessårsplastret er super-lækkert at bruge. Det er tykt nok til at være holdbart, og tyndt nok til ikke at være irriterende at have på. Det hjalp så meget for mig, og mit forkølelsessår forsvandt meget hurtigere, end det plejer. Kæmpe anbefaling herfra.

Ar på læberne

Zenia Barbara Nissen – Jeg er så uheldig at være en af dem, der er ramt af forkølelsessår 4-6 gange årligt. Nogle gange har det været så slemt, at jeg har fået ar på læberne af det. På billedet har jeg taget et plaster til forkølelsessår på, og det er jo nærmest usynligt, hvilket er skønt, da man så ikke lægger mærke til hverken plaster eller sår. Så er det jo pludselig slet ikke så slemt at have et forkølelsessår. –

Compeed plaster til forkølelsessår fås i Matas, Helsam, helsekostbutikker, på apoteket, online og i dagligvarehandlen.