Et måltid i balance – opskrifter fra Friland

Hos FRILAND ØKOLOGI tror vi på, at dyrevelfærd giver dig en ekstra god smag i munden. Alt vores kød kommer fra dyr, der er født, opvokset og slagtet i Danmark. Under hele opvæksten har dyrene adgang til FRIsk luft og motion. Når du køber vores økologiske produkter, køber du derfor ikke bare økologisk kød. Du handler med omtanke og med fokus på dyrevelfærd.

Du bringer en god portion FRIhed med hjem til dit middagsbord. En FRIhed, som vores dygtige landmænd hver dag arbejder for at understøtte gennem et levende landbrug, der styrker biodiversiteten, og som bidrager til flere planter og insekter i naturen.

“Annonce”

Taco med chipotle marineret nakkekoteletter

Personer: 4 Tilberedning: 30 min.

Ingredienser:

Nakkekotelet

  • 400 gr Friland økologiske nakkekoteletter
  • 1 tsk chipotle chili pulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk mild paprika
  • Salt

Guacamole

  • 1 finthakket skalotteløg
  • 250 g finthakkede cherrytomater
  • ½ finthakket chili
  • Saft fra 1,5 lime
  • 3 avocadoer most groft med en gaffel
  • En lille håndfuld finthakket koriander
  • Salt

Syltede rødløg

  • 4 rødløg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 1 dl eddike
  • 4 hele peberkorn

Tacos

  • 12 små bløde tacos
  • 1 stor mango i små tern

Tilberedning:

Chipotle marineret nakkekoteletter
Skær nakkekoteletter i strimler og marinér i krydderierne. Lad det hvile i 15 min.

Syltede rødløg
Skær løgringe i tynde skiver. Kog eddike, sukker, vand og peberkorn til sukkeret er opløst og hæld eddikeblandingen over løgene.

Guacamole
Bland ingredienserne til guacamole og snit mango i små tern

Lynsteg nakkekoteletterne
Steg kødet på panden i 4-5 min på middelhøj varme.

Anretning
Varm de bløde tacos på en pande og server dem med kødet nederst, guacamole og pynt med syltede rødløg, mangotern og koriander på toppen.


Nakkekoteletter med ølsauce og grillede kartoffelbåde

Personer: 4 Tilberedning: 60 min.

Ingredienser:

Koteletter og kartofler

  • 1 pakke nakkekoteletter á 500 g.
  • 4-6 store kartofler
  • Olie til pensling
  • Salt, peber

Anretning

  • Salat og brød

Ølsauce

  • 1 lille grøn peberfrugt, ca. 125 g
  • 1 løg, ca. 50 g
  • Olie til stegning
  • 1 dl øl
  • 1 dl ketchup
  • 1-2 spsk farin
  • 1 spsk worcestershire sauce
  • Salt, friskkværnet peber

Tilberedning:

nakkekoteletter med oelsauce og grillede kartoffelbaade

Koteletter og kartofler

Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i store både
Dup dem tørre, pensl med olie og krydr med salt og peber.
Grill kartoflerne ca. 6 min. på hver side ikke alt for tæt på gløderne, i alt ca. 18 min. så de er møre.
Grill koteletterne 7-8 min. på hver side ikke alt for tæt på gløderne.

Ølsauce

Skær peberfrugten i små tern og hak løget.
Sautér peberfrugt og løg i lidt olie ved lav varme, til løgene er klare.
Tilsæt øl, ketchup, farin og worcestershire sauce, og lad det simre i 10-15 min., til saucen er tyk.
Smag til med salt og peber.

Leder du efter mere inspiration? Du finder flere opskrifter fra Friland Økologi her: www.bornogfritid.dk/et-maaltid-i-balance-med-friland-oekologi/