Bæredygtighed i hverdagen

Her får du syv nemme tips til, hvordan du kan tænke bæredygtighed ind i hverdagen.

Af Henriette Rosenthal

En kødfri dag

Bæredygdighed i hverdagen

Skift kødet ud med grøntsager og snup en kødfri dag. Mange traditionelle kødretter kan sagtens laves med grøntsager i stedet for, eller som supplement til kødet. Riv for eksempel grøntsager og bland det i bolognesen. Ekstra bonus: børnene spiser flere grøntsager uden at opdage det.

Genbrugelig drikkedunk

Drikkevand fra vandhanen er rent og smager godt, derfor kan du roligt droppe at købe dyrt vand i engangsplastikflasker. Køb i stedet en genbrugelig drikkedunk af glas eller stål, og fyld den med vand fra vandhanen.


Bæredygdighed i hverdagen, stofnet

Stofnet til indkøb

Hver gang du handler, kan du spare både penge og unødvendigt forbrug af plastic, hvis du medbringer din egen stofindkøbsnet.

Køb bæredygtigt tøj

Flere brands er begyndt at lave bæredygtigt tøj. Der er fremstillet af tekstiler, som skal leve op til en række skrappe krav, bl.a. hvilke råvarer, det laves af, hvordan det skal genanvendes, og hvordan det nedbrydes, når det bliver smidt ud.

Bæredygdighed i hverdagen, vasketøj

Skru ned for vasketemperaturen

I meget tøj står der på vaskemærket, at det kan vaskes ved 40 grader. Hvis tøjet ikke er decideret snavset, og bare trænger til at blive frisket op, kan du enten hænge det til luftning udendørs, eller skrue ned for vasketemperaturen og vaske det ved 30 grader. Så skåner du både tøjet og miljøet.

Køb kvalitet

Hvis du køber tøj i god kvalitet, holder det længere. Giv, byt eller sælg det når du ikke bruger det, så andre kan få glæde af det.

Køb certificerede trævarer

Når du køber ting der er produceret af træ, som møbler og papir, så hold øje med om det er FSC-mærket. Det betyder, at det kommer fra en bæredygtig skov. I en FSC-skov ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordentligt sikkerhedsudstyr og løn.

Kilde: Fsc.org