Den klassiske waldorfsalat er god som tilbehør til vildt og and. Den klassiske mormorret består traditionelt bl.a. vindruer, bladselleri, æbler og valnødder og er også en skøn jule klassiker.
Du kan finde hele opskriften her.
Waldorfsalat
Det skal du bruge til Waldorfsalat (4 pers.)
- 2 æbler i tern
- 2 blegselleri i tern
- 1/4 sellerihoved i tern (blancheres)
- 100 g valnødder grofthakket
- 4 spsk. cremefraiche 38%
- 1 spsk. Dijonsennep
- Revet skal fra 1/2 citron
- Saft fra 1/2 citron
- 1 tsk. Sukker
- 1/2 bakke blå druer (uden sten i halve)
- 1 pose mayonnaise
Sådan gør du
Sellerihoved skrælles og skæres i tern. Blancheres i kogende vand og afkøles i koldt vand. Alle de våde ingredienser røres sammen. Tilsæt æbler, selleri, bladselleri, druer og valnødder. Stilles køligt og gerne til næste dag. Serveres evt. til vildsvinekølle.
Tip:
Gem lidt druer, valnødder og blade fra blegselleri til pynt. Lav gerne waldorfsalaten dagen før.
Den klassiske waldorfsalat er god som tilbehør til vildt, Du kan finde vores opskrift på Klassisk vildsvinekølle her.