Vitaminer og mineraler til børn

OmniMini Multi er tyggetabletter af høj kvalitet. De indeholder 22 vigtige vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, som alle er vigtige for børns udvikling. Dem har tre familier kigget nærmere på.

Af Henriette Rosenthal

OmniMini Multi kan anvendes selv om barnet lever af vegansk kost. I OmniMini Multi er der ingen brug af kunstige sødestoffer, men tyggetabletterne indeholder sukker.

Jordbærsmagen i OmniMini Multi kommer fra naturlig aroma.I OmniMini Multi anvendes A-vitamin, der tager højde for det enkeltes barns behov. Mange danske børn får tilstrækkeligt A-vitamin i kosten via bl.a. indmad, f.eks. leverpostej. Det er der taget højde for i OmniMini Multi ved at tilsætte A-vitamin i form af Betacaroten, som kun omdannes til A-vitamin, hvis kroppen har behov for dette. Ikke alle børn spiser dog leverpostej eller anden indmad, og derfor er der en gruppe børn i Danmark, der er i risiko for ikke at få tilstrækkeligt med A-vitamin.

Disse vil få gavn af tyggetabletternes Betacaroten og omdanne dette til A-vitamin. OmniMini Multi kan anvendes selv om barnet lever af vegansk kost. Produktet er registreret hos The Vegan Society, og det er garanti for et vegansk indhold.

Tre familier har prøvet OmniMini Multi Vitaminer

Stærk med OmniMini Multi

Helle Sørensen er mor til tiårige Noah.

– Noah er ikke supervild med vitaminpiller. Det er den lidt kemiske eftersmag, han ikke så godt kan lide. Disse har han nemmere ved at spise, og han syntes de er lidt mildere i smagen. Tyggetabletterne er nemme at tygge og det er dejligt, at de ikke klumper sammen og sætter sig i tænderne.

Smagen af tyggetabletten er væk stort set samtidig med, at den er sunket, og der er kun en syrlig smag et kort øjeblik. Det synes jeg, er en fordel, hvis den indtages sammen med et måltid, da smagen ikke forstyrrer madens smag. Jeg synes, at det er vigtigt at Noah får et vitaminkosttilskud hver dag, selvom hans kost er varieret, for så er jeg sikker på at han er dækket godt ind i forhold til, hvad kroppen har brug for af vitaminer og mineraler, udtaler Helle.

Dreng spiser OmniMini Multi vitamin

Michelle Ahrenkilde er mor til Zakarias på tre, Jeremias på fem og Esajas på syv år.

– Hos os har OmniMini Multi har været et hit, og børnene synes at de smager skønt af jordbær. Zakarias prøver endda at snyde sig til flere, men er så småt ved at forstå, at man kun må få én om dagen. Børnene spiser glædeligt deres vitaminer, og så jeg er glad. Jeg synes at det er vigtigt, at børnene får et dagligt vitamin-og mineraltilskud, især om vinteren hvor de ikke får helt tilstrækkeligt af frugt og grønt fyldt med naturens vitaminer. Når de får daglige vitaminer og mineraler, føler jeg, at de bedre kan modstå alle de typiske vintersygdomme som f.eks. forkølelse, fortæller Michelle.

Drengene spiser OmniMini Multi

Anja Peters Puhlmann er mor til to raske gutter Mikkel og Magnus på 10 og 11 år.

– Børnene er vilde med tyggetabletterne, så jeg behøver slet ikke huske dem på at tage dem. Det klarer de selv. Hvis ikke Mikkel husker det, så gør Magnus. Jeg synes, at det er vigtigt at ”booste” immunforsvaret med ekstra vitaminer i vinterperioden, siger Anja.

Du kan læse mere om på deres hjemmeside her: biosym.dk/produkter/multivitaminer/omnimini/