Vi tester Tyggetabletter, der holder maven i orden

To familier har prøvet LACTO SEVEN og LACTO SEVEN Kids tyggetabletter, der indeholder syv mælkesyrebakteriestammer og D-vitamin. De holder de maven i balance, og er gode for immunforsvaret.

Af Henriette Rosenthal

Nanna Haagensen

– Vi har testet LACTO SEVEN kids med stor succes. Først og fremmest er mine piger, Johanne på fem og Caroline på otte år, vilde med smagen. Så vilde, at vi hver dag må holde øje med, at de kun spiser en.

At pillerne smager godt, er det første kriterie på vejen mod succes. Mine piger mister hurtigt interessen for vitaminpiller, men disse har de husket hver dag. På skolen, hvor begge piger går, og jeg arbejder, har der været rigtig meget sygdom i form af ”snotnæser” og dårlig mave. Vi har intet haft her i huset. Måske skyldes det, at vi i år har forebygget ved at starte op på LACTO SEVEN tidligere på efteråret, end vi plejer at starte på vitaminpillerne, siger Nanna.

Til ældre børn og voksne

– Mine to ældste børn, som er 12 og 16 år, og jeg selv har testet LACTO SEVEN. Ligesom de to små har heller ikke de to store haft en eneste sygedag. Til trods for at den ældste er startet på en hel ny skole og den 12-årige går i en klasse, hvor knapt halvdelen var syge i sidste uge med diarré.

Normalt forbinder jeg mælkesyrebakterier med ferier sydpå. Men jeg tænker, at det giver meget god mening at holde maven og tarmene sunde med et kosttilskud. Særligt i vinterhalvåret, hvor vi ofte rammes af småsygdomme som forkølelse, ondt i halsen og diarré. Vi vil i hvert fald fortsætte, og se om vi kan smutte hen over vinteren uden sygedage, afslutter Nanna.

Katja Risting

pige pg LACTO SEVEN

– Jeg har tre børn, Vita på et, Felix på fem og Josefine på syv år. Vi var ret spændte på at prøve LACTO SEVEN kids, for særligt Josefine har ofte problemer med mavekneb.

LACTO SEVEN kids blev en del af vores morgenritual. Børnene synes, at tyggetabletterne er et hit, fordi de smager så godt af jordbær/hindbær. Felix synes, at de smager af fredagsslik, og Vita som kun er et år kan ikke forstå, hvorfor man kun må få en, når hun nu gerne vil have en håndfuld.

Det er dejligt at mælkesyrebakterierne hjælper med at holde maven i balance og det også smart, at der er tilsat D-vitaminer, som er med til at styrke immunforsvaret. Vi er store fans og fortsætter med at give børnene en daglig tyggetablet, fortæller Katja.
Man kan også med fordel give børn LACTO SEVEN Kids tyggetabletter, når man rejser til udlandet, hvor madvanerne er anderledes, eller når de små skal introduceres for nye fødevarer.

Du kan læse mere om LACTO SEVEN på deres hjemmeside her: http://www.lactoseven.com/da/