Vi tester creme der beskytter dit barns hud

Decubal Junior Cold Cream er særlig god ekstra tør og udsat hud, der har brug for et ekstra beskyttende lag. Cremens fedtprocent på 70 % beskytter huden mod fugttab.

Af Henriette Rosenthal

Decubal Junior Cold Cream er uden parfume og kan anvendes på hele kroppen, men er især god til udsatte steder som kinder, hænder og albuer. Det anbefales at cremen smøres på huden, cirka 20 minutter, inden barnet skal udendørs. Denne creme har fire familier kigget nærmere på.

Blussende kinder

Decubal Junior Cold Cream

Annemette Dahl – Min søn Storm er fire år. Han lider af børneeksem og har generelt bare ekstrem tør hud. Når han er udendørs, er hans kinder altid blussende røde, så han næsten ligner en der har feber og er syg. Storesøster Laura er syv år og har normal hud, men hun kan godt føle sig generet af tør hud og røde kinder, her hvor de bruger så meget tid ude i skolen.

På Storm har jeg brugt cremen før og efter, vi har været ude at lege. I hverdagen har jeg smurt hans kinder, inden vi gik afsted til skole og børnehave. Det har hjulpet rigtig meget. Hans kinder er ikke nær så opblussende og røde som de plejer. Laura har jeg smurt efter behov, hvilket ofte har været, efter vi har været ude og lege. Jeg synes, at cremen er nem at arbejde med, da den ikke er helt flydende og svær at styre, men heller ikke er meget tyk og svær at smøre ud. Den er lige tilpas, siger Annemette.

Reagerer på kuldepåvirkning

Karina Nordbo – Min datter og jeg har begge sensitiv hud, der reagerer meget på kuldepåvirkning. Derfor syntes jeg, at vi var oplagt som testfamilie. Min datter er hårdest ramt og jeg synes, at hun har haft rigtig god gavn af cremen, der virker som et beskyttende lag og så gør den huden dejligt blød.

Jeg har brugt den lidt tilfældigt – for eksempel da jeg ikke gad hente en fodcreme – på mine fødder, som blev babybløde, så det kan den altså også bruges til.

Jeg har sindssygt tør hud på hænderne, da jeg er tandplejer og vasker og spritter hænder mange gange dagligt og jeg har opdaget, at Decubal Junior Cold Cream også blødgør hænderne så fint, fortæller Karina.

Mærker tydelig forskel

Stine J. Marstrand – Jeg har brugt cremen på mine tre børn, Benjamin på fire, Hannah på syv og Lukas som er otte år. Det var primært Benjamin, jeg havde i tankerne, da jeg meldte os som testfamilie. Som etårig fik han et voldsomt udslet, som kaldes erythema multiforme, og efter den omgang har hans hud været meget sart. Der skal intet til, før hans hud udtørrer, særligt når det er koldt. Benjamin får tør hud på kinder og hænder. Allerede efter vi smurte ham første gang med Decubal Junior Cold Cream, kunne både hans far, jeg og Benjamin selv se og mærke en tydelig forskel, siger Stine.

Håndvask og røde kinder

Trine B. Jensen – Rasmus er 10 år, og er igen startet i skole. Her vasker de igen hænder og spritter af mange gange om dagen. Hans hænder bliver nemt røde og sprukne. Vi har brugt Decubal Junior Cold Cream på hans hænder hver morgen og barrieren som cremen danner, hjælper ham gennem dagen. Om aftenen får han den på igen, når det er sengetid. Cremen hjælper også på hans ”frostkinder” og på de tørre pletter, som han plejer at få på hagen, udtaler Trine.

Du kan læse mere om Decubal på deres hjemmeside her: www.decubal.dk/