Tyngdedyne, der hjælper til en bedre søvn

Mangel på søvn påvirker både humør og helbred, så det er vigtigt at sove godt om natten.


Af Henriette Rosenthal

“Annonce”

Verden er bare et lysere sted at opholde sig, når man er udhvilet. Ved du egentligt, at tyngdedyner i årevis har hjulpet personer, der er udfordret af søvnproblemer? Nej vel, men det er rigtigt. Sagen er bare, at tyngdedyner traditionelt set har kostet det samme som spidsen af en jetjager, og derfor har været forbeholdt de få. Det er de ikke længere, for Cura of Sweden har sørget for, at man nu kan vælge mellem tyngdedyner og -tæpper, hvor vægten er tilpasset din størrelse og vægt, og priserne er så rimelige, at de fleste kan være med. Nu kan alle få den bedste søvn. Disse tyngdedyner og -tæpper har nogle familier prøvet og det kan du læse nærmere om her.

Tyngdedyne i lækker kvalitet

Helene Rønnest Jørgensen − Dynen er primært testet af Oliver på otte år.
Dog har både lillebror på syv år og jeg selv prøvet dynen en enkelt nat hver. Oliver er en dreng med en masse energi, og han har svært ved at falde til ro ved sovetid. Dette resulterer ofte i, at han står op mange gange, efter han er puttet, da han ikke kan ligge stille, og ikke kan få ro i kroppen. Oliver bruger ofte et par timer hver aften, på at falde til ro, så han kan sove.

Efter Oliver er startet med at sove med den nye dyne, så er hans urolige periode inden han falder i søvn, markant kortere. Oliver virker mere frisk, han falder hurtigere i søvn om aftenen og han føler sig mere tryg, formentlig grundet den tyngende fornemmelse dynen giver. Vi har som sagt prøvet dynen alle tre herhjemme, og vi er allesammen vilde med den.

Den ene gang jeg selv har prøvet den har jeg været imponeret over hvor rart og trygt det føles med en tyngdedyne. Den er af virkelig lækker kvalitet og i det blødeste materiale.

Tyngdedynen skaber tryghed

Tungdedyne hjælper med at finde ro om natten.

Maja Sandager − Vi er en familie på fire − mor, far og to piger på fem og syv år. Vores yngste datter, Josefine, har altid haft svært ved at sove hele natten igennem uden at vågne og være ked af det og har også nogle gange mareridt. Det påvirker selvfølgelig hendes søvn, men også resten af familiens.

Vores førstehåndsindtryk af dynen fra Cura of Sweden er, at den er superlækker, og selvom den er tyndere end Josefines almindelige dyne, næsten som en slags vattæppe, så omslutter den hende rigtig fint og skaber både tryghed og varme.

Jeg præsenterede Josefine for dynen, ved at sige at når hun ligger med den, er det ligesom at få et kram, eller ligesom når jeg ligger og holder om hende, når hun ikke kan sove, og at den skal hjælpe hende til at sove godt.

Efter at have prøvet dynen et stykke tid, kan hun også godt selv mærke, at den hjælper hende. Hun sagde blandt andet: “Mor, den hjælper på mine dumme drømme, for i nat drømte jeg at jeg fik en splint i hånden, men det gjorde slet ikke ondt, at få den ud”.

Ro i kroppen

de må tester Tungdedyne

Emma Saksager − Vores datter Isabella er ørebarn og har været lagt i narkose tre gange på et år, for at få indopereret dræn i trommehinderne. Det har gjort hende utryg, når hun skal sove. Det er svært for hende at falde i søvn og hun er enormt urolig. Hun er så lille, at hun har svært ved at forklare sig, men mon ikke det handler om, at det ikke har været så rart at vågne efter narkosen?

Når vi har spist aftensmad, får hun tyngdedynen med ind i sofaen, hvor hun sidder og putter med den og falder helt til ro. Det gør hende meget mere afslappet frem til hun skal puttes, så det er meget lettere for hende at falde i søvn. Hun har fået en helt anden ro i kroppen om aftenen.

Jeg har faktisk også prøvet tyngdedynen, selv om den er tilpasset Isabella. Jeg lider af angst og depression og var derfor nysgerrig på, hvordan dynen virker. Jeg kan varmt anbefale sådan en tyngdedyne. Den hjælper helt enormt på min uro i kroppen, når jeg sætter mig i sofaen om aftenen for at slappe af.

Tungdedyne testet af vores testfamilie.

“Man vænner sig hurtigt til vægten”

Nanna Sloth Bente-Hafnov − Jeg var spændt på at prøve tyngdedynen og indtil videre er jeg meget positivt overrasket. Jeg tester dynen, da jeg hver aften har mange ledsmerter og uro i benene, som nok primært skyldes at mine led er hypermobile og at jeg derfor får overstrukket dem på daglig basis.

Jeg blev som det første overrasket over, hvor tung dynen er. Det er første gang jeg prøver en tyngdedyne, men man vænner sig faktisk hurtigt til vægten af dynen. Den er rigtig behagelig at ligge med og vægten af dynen er fordelt, så den lægger sig omkring
kroppen på en virkelig behagelig måde. Dynen lægger et meget behageligt tryk på mine ben, hvilket giver mig en mere rolig og stabil søvn. Man bliver nærmest omfavnet af dynen. For mig er det enormt vigtigt at få prioriteret at sove godt om natten. Både for at kunne klare dagen, men samtidig også for at kunne være der for min familie. Det at sove godt er med til at give mig en bedre ro i kroppen med mindre stress og jeg bliver en meget gladere mor.

Læs mere om tyngedynerne fra Cura of Sweden her på deres hjemmeside: www.curaofsweden.com/dk/ eller læs mere i vores artikel her: www.bornogfritid.dk/hvordan-man-faar-en-bedre-soevn/