Hvordan man får en bedre søvn

Der er ikke ret meget, der er værre end at være i søvnunderskud og det er sådan set uanset alder. Det påvirker både humør og helbred, og man bør faktisk tage kvaliteten af sin søvn alvorligt.

Af Henriette Rosenthal

“Annonce”

Alt er bare dejligere, når man er udhvilet. Ved du egentligt, at tyngdedyner i årevis har hjulpet personer, der er udfordret af søvnproblemer? Nej vel, men det er rigtigt. Sagen er bare, at tyngdedyner traditionelt set har kostet det samme som spidsen af en jetjager, og derfor har været forbeholdt de få. Det er de ikke længere, for Cura of Sweden har sørget for, at man nu kan vælge mellem tyngdedyner og -tæpper, hvor vægten er tilpasset din størrelse og vægt, og priserne er så rimelige, at de fleste kan være med. Nu kan alle få den bedste søvn. Disse tyngdedyner og -tæpper har nogle familier prøvet og det kan du læse nærmere om her.

tyngdetæppe

Skarpt blik for kvalitet

Marlene er udlært skrædder og har sans for detaljen. Hun var imponeret over Minky tyngdetæppets lækre kvalitet, da hun fik det i hænderne.

– Det første der faldt mig ind, var at tyngdetæppet er pakket enormt smart og kompakt a la en sovepose, når man modtager det. Derfor er det et tæppe, som man nemt ville kunne smide i bilen, hvis man skal i sommerhus med familien.

– Både som hverdagsekspert og min tidligere faglighed spiller ind, når jeg synes, at materialet tæppet er produceret i, er enormt lækkert. Det er en fremragende kvalitet og har en god tykkelse, der kan holde til vægten af de mange bittesmå glaskugler, som er syet ind i tæppet.

– En af mine daglige aftenrutiner er at meditere og tænke dagen igennem. De fleste tror, at når man mediterer, sidder man i skrædderstilling på gulvet, men i realiteten kan det også forgå i ro og mag på sofaen. Det er så lækkert at have tyngdetæppet på om aftenen, for tyngden i tæppet gør, at kroppen nemmere kan finde ro samtidig med, at stoffet er helt blødt imod huden.

– Jeg må indrømme, at det er et af de bedste tæpper jeg har haft i mit hjem, og jeg er lykkelig over at tæppet findes i den røde farve, der er så smuk og passer perfekt ind i mit hjem, siger Marlene.

Teenage uro i kroppen

Cura of Sweden tyngdedyne

Emilia er 17 år og en helt almindelig teenager, med alt hvad det medfører af glæder og udfordringer. Hun oplever ofte, at hendes tanker tager på himmelflugt og at hun har uro i kroppen, når hun går i seng om aftenen.

– Jeg har prøvet en Pearl Classic tyngdedyne og når jeg sover med den, er det lige som om, der ligger en og holder om mig. Det er vildt rart og jeg kan meget bedre falde i søvn, fortæller Emilia.

Emilias mor Susanna bekræfter, at datteren virker meget mere udhvilet, efter hun er begyndt at sove med sin nye tyngdedyne.
– Jeg har også prøvet en Pearl Eco tyngdedyne og jeg var ikke sikker på, at jeg kunne vænne mig til, at den ligger så fast. Jeg kan nemt få det lidt klaustrofobisk og får det også hurtigt for varmt. Dynen viste sig at være meget behageligt tempererende og virkelig rar at sove med. Emilia beskriver følelsen meget godt, når hun siger, at det er som at få et kram, udtaler Susanna.

Læs evt. vores artikel om den livsnødvendige søvn her: bornogfritid.dk/livsnoedvendig-soevn/

Cura of Sweden tyngdetæppe

Mindsker følelsen af stress

Der er fart på hjemme hos Bonnie og hendes mand. Her er masser af familiehygge, to travle jobs, en hobbytjans som fodboldtræner for hans vedkommende, to teenagesønner med alt hvad det medfører af kammerater på besøg, madlavning i lange baner og bunkevis af vasketøj at se til. Alt i alt en hverdag, som den ser ud i mange hjem.

– Der er smæk på i hverdagen og manden i huset har flyvende travlt på sit arbejde, som han i øvrigt elsker. Dybest set har han en gang imellem vist lidt tegn på at have for meget om ørerne, og så har travlheden forplantet sig, så han har svært ved at finde ro, når han lander på hovedpuden. Gennem den senere tid har han sovet med en Pearl Premium tyngdedyne, der med sine otte kilo får ”grounded” ham, så han både falder hurtigere i søvn, men også sover hele natten uden afbrydelser.
Han skal ikke bede om at få sin gamle dyne retur, skulle jeg hilse at sige.

tyngdetæppe og tyngdedyner

– Jeg selv har installeret et Minky tyngdetæppe i sofaen, og jeg putter mig under det hver aften, når vi slapper af og ser TV. Det virker meget afslappende og så er det heldigvis også virkeligt pænt. Min lille niece har også opdaget, hvor dejligt tæppet er, så når jeg vender ryggen til, så ved jeg godt hvem der ligger under det, når hun er på besøg, fortæller Bonnie.

Læs mere om Cura of Sweden på deres hjemmeside her: www.curaofsweden.com/dk