Tips til boligen

Havemøbler på udsalg

Sensommeren er en fantastisk tid, når man er på udkig efter nye møbler til haverummet. Hold øje med de gode tilbud, for der er ofte store rabatter på denne tid af året, og glæd dig til, at starte en ny sæson til næste år med nye skønne havemøbler, som ikke har ruineret dig.


Genbrug er et hit

Genbrug hitter

Enkle praktiske løsninger skabt i genbrugsmaterialer, gerne i form af gør-det selv-løsninger hitter stort. Det gælder om at være original og om at skabe sit personlige rum. Giv for eksempel den hvide bogreol en eller flere nye farver indvendig, og skab på den måde din helt egen personlige indretning.


Legetøj overalt

Trækiste med bamser

Børn vil som regel gerne lege i nærheden af resten af familien, og derfor ligner stuen gerne en slagmark med legetøj overalt. Der findes heldigvis fine opbevaringsløsninger, der glider fint ind i resten af stuens interiør. Så er det lettere for barnet at lave en lille ”mellemtids-oprydning”, så alle kan være i stuen uden smertefulde sammenstød mellem fødder og skarpe legoklodser.

Hot pink baggrund

Farver på væggene

Farverne er tilbage i stuerne. Efter en lang periode med hvidt i hvidt, skal der nu farver på væggene. Hvis man er lidt til den forsigtige side, og ikke har mod på at gå all-in, giver det alligevel en flot effekt og ændrer rummets stemning markant, hvis man maler en enkelt væg eller to i en flot farve.

Lille pige med Grøn Potteplante

Børn med grønne fingre

Blomster i fine krukker pynter og giver liv på værelset. Lær barnet at passe blomsterne og at give dem vand i den rigtige mængde. De fleste børn synes, at det er hyggeligt, at have sådan et lille projekt at passe.


Trægulv, tæppe eller begge dele?

Begge del er flot, men hvis man har børn som leger meget på gulvet, vil det nok være at foretrække, at der lægges er et blødt gulvtæppe. Man behøver ikke at vælge en væg-til-væg-løsning, for der findes mange flotte mindre gulvtæpper, som forandrer rummets udseende og giver plads til leg, uden at det vælter budgettet.


Spejleffekt

Spejleffekt

I mindre rum kan man snyde sig til en større rumfornemmelse, hvis man hænger spejle på en eller flere vægge. Lav gerne et mix med spejle i forskellige stilarter. Det gør rummet mere levende og i rum hvor dagens lys er sparsomt, reflekteres lyset optimalt i spejlene.


Wall paper

Wallstickers

Ord eller motiver på væggen. Wallstickers hitter stort, og er en nem måde at dekorere væggene på. Der er mange fine ordsprog eller citater at vælge mellem, hvis man synes, at verden trænger til et par ord med på vejen, ellers kan man vælge mellem mange andre smukke motiver som findes både i en meget romantisk eller en skarp grafisk stil. Det er en nem og billig måde, at dekorere rummet på.


Se rummet med barnets øjne!

Lilla barn med lyserød skoletaske

Når børneværelset skal indrettes og hylder og reolerne skal på plads, er det en god idé, at huske at barnet ikke er lige så høj, som personen der fører boremaskinen. Det er en klassik fejl at sætte hylderne for højt, og det er altså sjovere for barnet at have sine legesager i øjenhøjde.


Magnetmaling

Med magnetmaling kan du skabe en fin opslagstavle, lige der hvor du har lyst. Oplagt er det selvfølgelig, at male et stort felt på en af børneværelsets vægge, men man kan også bruge magnetmalingen på et skab eller en væg i køkkenet, til huskesedler og yndlingsopskrifter.


Har du hund?

Cocker spaniel hund

Hvis man har indlemmet en hund i familien, er det smart, at tænke sig om en ekstra gang, når boligen skal indrettes eller friskes op. Når væggene skal males, så vælg en slidstærk maling, der kan tåle at blive tørret over med en våd klud gang efter gang. En hvid sofa med silkebetræk holder ikke mange øjeblikke efter mødet med hunden. Det er smartere, at vælge en sofa betrukket med et mere robust møbelstof. Helt genial er det, hvis sofaens betræk kan tages af og vaskes eller renses. Selv om hunden ikke ligger i sofaen, kan mange hunde godt lide, at ligge helt tæt opad sofaen, og det sætter også sine spor.