Tips til boligen

Havemøbler på udsalg

Sensommeren er en fantastisk tid, når man er på udkig efter nye møbler til haverummet. Hold øje med de gode tilbud, for der er ofte store rabatter på denne tid af året, og glæd dig til, at starte en ny sæson til næste år med nye skønne havemøbler, som ikke har ruineret dig.

tips til boligen - grønne planter

Genbrug hitter

Bæredygtighed og genbrug hitter også i boligindretningen. Så i stedet for at smide ud og købe nyt, kan du med få midler skabe dit personlige rum. Giv for eksempel det gamle skab en ny farve, mal benene på spisebordei den samme farve – evt. i en lysere nuance – og skab på den måde sammenhæng og personlighed i din indretning.

Legetøj overalt

Børn vil som regel gerne lege i nærheden af resten af familien, og derfor ligner stuen gerne en slagmark med legetøj overalt. Der findes heldigvis fine opbevaringsløsninger, der glider fint ind i resten af stuens interiør. Så er det lettere at lave en lille ”mellemtidsoprydning”, så alle kan være i stuen uden smertefulde sammenstød mellem fødder og skarpe legoklodser.

Trægulv, tæppe eller begge dele?

Løsningerne kan være lige gode. Men har man har børn som leger meget på gulvet, vil det nok være at foretrække, at lægge er et blødt gulvtæppe. Man behøver ikke at vælge en væg-til-væg-løsning, for der findes mange flotte mindre gulvtæpper, som forandrer rummets udseende og giver plads til leg, uden at det vælter budgettet.

Farver på væggene

Endnu et tips til boligen er at farverne er tilbage i stuerne. Efter en lang periode med hvidt i hvidt, skal der nu farver på væggene. Hvis man er lidt til den forsigtige side, og ikke har mod på at gå all-in. Kan man vælge at male en enkelt eller to vægge, det giver også en flot effekt, og ændrer rummets stemning markant.

tips til boligen - børn med grønne fingre

Børn med grønne fingre

Blomster i fine krukker pynter og giver liv på værelset, du kan lære barnet at passe blomster og at give dem vand i den rigtige mængde, et projekt de fleste børn vil synes godt om.

Spejleffekt

Flere tips til boligen er at i mindre rum, kan man snyde sig til en større rumfornemmelse, hvis man hænger spejle på en eller flere vægge. Lav gerne et mix med spejle i forskellige stilarter, det gør rummet mere levende. Det kan være en fordel i rum hvor dagens lys er sparsomt, for lyset reflekteres i spejlene og på den måde får du både mere lys og rummet ser større ud.

Wallstickers

Ord eller motiver på væggen. Wallstickers hitter stort, og er en nem måde at dekorere væggene på. Der er mange fine ordsprog eller citater at vælge mellem, hvis man synes, at verden trænger til et par ord med på vejen, ellers kan man vælge mellem mange andre smukke motiver som findes både i en meget romantisk eller en skarp grafisk stil. Det er en nem og billig måde, at dekorere rummet på.

tips til boligen - børneværelse

Se rummet med barnets øjne!

Når børneværelset skal indrettes og hylder og reolerne skal på plads, er det en god idé at huske at barnet ikke er lige så høj, som personen der fører boremaskinen. Det er faktisk en klassisk fejl, at sætte hylderne for højt, men det er altså sjovere for barnet, at have sine ting i øjenhøjde.

Magnetmaling

Med magnetmaling kan du skabe en fin opslagstavle, lige hvor du har lyst. Det er oplagt at male et stort felt på børneværelsets ene væg, så børnene kan hænge deres tegninger eller andre ting op. Men man kan også bruge magnetmalingen på et skab, eller en væg i køkkenet, til huskesedler og yndlingsopskrifter.

Har du hund?

Cocker spaniel hund

Hvis man har indlemmet en hund i familien, er det smart at tænke sig om en ekstra gang, når boligen skal indrettes eller friskes op. Når væggene skal males, så vælg en slidstærk maling, en maling der kan tåle at blive tørret over med en våd klud gang efter gang. En hvid sofa med silkebetræk holder ikke mange øjeblikke efter mødet med hunden. Her er det smartere at vælge en sofa betrukket med et mere robust møbelstof. Helt genialt er det, hvis sofaens betræk kan tages af og vaskes eller renses. Selv om hunden ikke ligger i sofaen, kan mange hunde godt lide at ligge helt tæt op ad sofaen, og det sætter også sine spor.

Leder du efter flere tips til boligen? Du finder alle vores artikler under kategorien “boligindretning” her: www.bornogfritid.dk/artikler/familie/bolig-indretning/