Tips til børneværelset

Byg en hems i børneværelset…

Hvis der er lofthøjde nok i børneværelset, synes de fleste lidt større børn, at det er et hit at få en bygget en hems. Det giver den hyggeligste “hulefornemmelse” og bedre gulvplads til kreativ leg. Sørg for at stigen/trappen op til hemsen er nem, at kravle op og ned ad.

Trægulv eller tæppe?

hyggelig indretning af børneværelset

Begge dele er flot, men børn som leger meget på gulvet, vil nok foretrække et blødt gulvtæppe. I stedet for et væg-til-væg tæppe, findes der mange flotte mindre gulvtæpper, som forandrer værelsets udseende og komfort uden at vælte budgettet. Ved at vælge denne løsning, efterlades også lidt af det mere glatte trægulv. Det er nok særligt husets drenge godt tilfredse med, når der skal leges med racerbiler.

Natlampe

Biologisk set sover de fleste bedst i et mørklagt rum. Børn kan i forskellige faser blive bange hvis de vågner, og ikke kan orientere sig i mørket, og her er det en god idé at anskaffe en natlampe, som blot lyser med at svagt lys. På den måde kan barnet hurtigt opfatte, at det ligger i sin egen seng, og måske bare lige skal have fisket yndlingsbamsen på fra gulvet.

Uro…

Ja tak, så længe de hænger i loftet. Der findes mange forskellige typer, men fælles for uroer, som er designet til børneværelset, er, at de på en og samme gang beroliger og stimulerer baby, også er utroligt dekorative i rummet.

Møbler, der vokser

Det kan godt være en pebret affære, at indrette et hyggeligt børneværelse. Vælg møbler der over tid, kan ”vokse med barnet”, så babysengen måske kan forlænges til at blive en fin juniorseng, og det der tidligere var babys pusleplads, enten kan forandres til en praktisk kommode, eller måske et skrivebord. Mulighederne er mange, og de løsninger der til en start umiddelbart virker dyre, kan ende med at være de billigste i længden.

Ryd op

byg en hims til børneværelset

Det er lidt upraktisk, at det altid er til allersidst, når kræfterne er brugt op i sjov leg, at mor og far siger – nu skal der ryddes op! Øv, hvor kan man nemt blive upopulært, og for at undgå dette, kan man hjælpe både sig selv og barnet, ved at tænke praktisk og anskaffe kasser med låg til de forskellige kategorier legetøj. Så kan barnet bedre overskue opgaven, og nemt finde det ønskede legetøj, når det igen er tid til leg.

Dekorer væggene

Farver skaber glæde, og det er et sikkert hit, at have farve på væggene i børneværelset. Hvis man ikke ønsker, at male hele rummet, fordi det virker for voldsomt, kan man vælge nogle af de mange flotte wallstickers, og bare dekorere en enkelt væg med flotte figurer eller mønstre.

Tips til børneværelset - dekorer væggene

Dæmp lyset – vælg mørke gardiner

Mange indretter børneværelserne med lyse lette gardiner, for det hører ligesom til i børnenes univers, hvor alt helst skal være lyst og venligt. Når sengetid nærmer sig, kan det være svært, at overbevise junior om, at det er aften, hvis det ikke er helt mørkt udenfor.

Løsningen kan være at investere i lystætte mørklægningsgardiner. Hvis man ikke elsker tanken om, at de dominerer vinduespartiet om dagen, findes de i flere udgaver som kan monteres bag de ”pæne” gardiner, og derved ikke ses.