Spar penge på varmeforbruget

Vi er mange, der har fået ekstra høje varmeregninger her i efteråret, og som frygter de kommende regninger hen over vinteren. Vi skal have styr på vores varme, og det kan faktisk nemt klares via elektroniske termostater på radiatorerne.

Af Bonnie Jensen

Der er ingen grund til at fyre varme af, når hele familien er ude af huset. Men vi vil jo samtidigt gerne have det dejlig varmt, når vi kommer hjem fra skole og arbejde. Med de elektroniske termostater Ally fra Danfoss bliver varmen automatisk skruet ned når I kører hjemmefra. Samtidigt skrues der automatisk op igen, i tide til at hele huset er varmt, når familien kommer hjem.

Det samme kan indstilles i ugeplanen på termostaterne, så børnene kan lege på værelset i komfortabel varme, og sove i de anbefalede 17 grader om natten. Termostaterne sørger simpelthen selv for at skrue op og ned ifølge ugeplanen. Det er da smart.

Smart og energibesparende varme

Kommer I tidligere hjem end forventet, kan I sagtens sætte varmen i gang via jeres telefon, så der er varme på, når I rammer hoveddøren. Det er f.eks. smart, hvis de pludselig ringer fra vuggestuen, fordi lille Sofie er blevet syg og skal hentes. Det samme gør sig gældende, hvis I har et sommerhus. Her kan man skrue op for varmen hjemmefra, og skal ikke bekymre sig om, at man kommer til at glemme at skrue ned, når man forlader sommerhuset igen. Det kan altid klares via appen i telefonen.

Elektroniske radiatortermostater

Det elektroniske varmesystem Ally sørger for, at I helt automatisk har den rette komforttemperatur i hjemmet, samtidigt med at I kan spare helt op til 23% på varmeforbruget. Her er tale om et komplet Smart Home varmesystem, der giver jer fuld kontrol over både gulv- og radiatorvarmen.

Det er nemt at installere, da man kun behøver at klikke de nye termostater på radiatorerne, og derefter downloade Danfoss Ally appen, og hermed skabe forbindelse derimellem. Har I gulvvarme i hjemmet, er det en god idé at rådføre jer med en vvs-installatør, da det kan være mere teknisk lige præcis med gulvvarmeopsætningen.

Når systemet er koblet sammen, kan man vælge at styre varmen via appen, eller via stemmekommandoer. Danfoss Ally appen fungerer nemlig sammen med både Google Assistant og Amazon Alexa.

Smart Home varmesystemet hjælper jer med at spare på både energien og på økonomien, og så er I pludseligt også mere miljøvenlige. Og med muligheden for at spare helt op til 23% på varmeregningen, så det er altså ren win-win.

Vidste du at:

  • Du sparer typisk 5 % energi, hver gang du sænker rumtemperaturen med 1 °C.
  • Hvis du har forskellige temperaturer i de forskellige rum i hjemmet, er det vigtigt at holde døren lukket imellem rummene, så den koldeste radiator ikke overkompenserer.
  • Når du lufter ud om vinteren, bør du gøre det kraftigt, men i kort tid. Så når vægge og andre indvendige bygningsdele ikke at blive for kolde, og dermed svære at varme op igen.
  • Hvis du udskifter dine gamle radiatortermostater, som har mere end 15 år på bagen, med de intelligente Danfoss termostater, kan du spare helt op til 23 % på varmeforbruget.