Søde sommerlækkerier

“Annonce”

Prinsessemuffins – Ca. 12. stk

Hindbærsyltetøj:

  • 250 g hindbær
  • 125 g Dansukker Syltesukker
  • Vaniljecreme:
  • ½ vaniljestang
  • 2 ½ dl mælk
  • 4 æggeblommer
  • ½ dl Dansukker Sukker
  • ½ dl majsstivelse
  • 25 g blødt smør

Muffins:

  • 100 g smør
  • ¾ dl mælk
  • 2 æg
  • 1 ½dl Dansukker Sukker
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 2 ¼ dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Pynt:

  • Marcipan
  • Flormelis
  • 50 g hvid chokolade

Hindbærsyltetøj: Skyl hindbærrene, og kom dem i en gryde sammen med syltesukkeret. Lad det koge i 3-4 minutter. Skum syltetøjet. Hæld blandingen på et varm, rengjort og skoldet glas. Luk tæt til, og opbevar køligt.

Vaniljecreme: Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kog dem og stangen op sammen med mælken i en gryde. Tag vaniljestangen op. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse til en luftig blanding i en skål. Hæld mælken over æggeblandingen under omrøring. Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag gryden af varmen, når cremen er tyknet, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Sigt vaniljecremen gennem en finmasket sigte over i en skål. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet. Forvarm ovnen til 225°C, over- og undervarme.

Muffins: Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælken. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig blanding i en skål. Tilsæt mælkeblandingen. Bland hvedemel og bagepulver i en skål, og vend det i dejen. Hæld dejen i papirforme i en bradepande, eller brug en muffinform. Kom en teskefuld hindbærsyltetøj i hver muffin. Bag muffinsene midt i ovnen i 10-12 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Sådan gør du: Lav et hul i hver muffin, og kom en skefuld vaniljecreme i. Pisk fløden i en skål, og fyld flødeskummet i en sprøjtepose med valgfri tylle. Sprøjt flødeskum på muffinsene.

Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt, tyndt ud på et bord drysset med flormelis, og udstik 60 cirkler, ca 5 x 5 cm med en rund udstikker. Fold hver cirkel ind mod midten 2 gange.

Placer 4 foldede cirkler med spidserne mod hinanden, og dryp lidt chokolade på midten, så de hænger sammen. Sæt den sidste foldede cirkel fast på midten. Lad chokoladen stivne, inden du sætter blomsten midt på flødeskummet. Drys med flormelis.

grund opskrift på syltetøj

Grundopskrift på syltetøj

  • 400 bær
  • 200 g Syltesukker

Skyl og rens bærrene. Bland bær (store bær deles) og Syltesukker i en gryde, og lad det koge i 3-10 minutter, afhængig af bærtype. Syltetøjet må ikke blive for fast, men heller ikke for flydende. Skum omhyggeligt, og hæld syltetøjet på varme, skoldede glas. Luk glassene tæt, og opbevar dem køligt. Du kan også anvende frosne bær. Så skal bærrene ikke renses, men blot tøes op. Herefter er fremgangsmåden den samme.

Sommer marengskage

Hyldeblomst- og citroncurd:

  • 1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1 dl citronsaft
  • 2 æggeblommer
  • 1 æg
  • 3 dl Syltesukker
  • 75 g blødt smør

Marengs:

  • 5 æggehvider
  • 2 ½ dl Sukker

Topping:

  • 5 dl piskefløde
  • 1 l jordbær
  • Valgfri bær og spiselige blomster

Kage:

  • 100 g blødt smør
  • 1 ½ dl Flormelis
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 5 æggeblommer
  • 1 dl mælk
  • 2 dl hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
Søde sommerlækkerier hyldeblonmt curd

Curd: Bland alle ingredienser undtagen smørret sammen i en gryde. Lad det simre i 3 minutter under piskning. Tag gryden af varmen, og tilsæt smørret ad flere omgange. Sigt blandingen gennem en finmasket sigte. Hæld den i et varmt, rengjort og skoldet glas, og stil den i køleskabet. Kage: Forvarm ovnen til 150 °C, over- og undervarme. Beklæd en bageplade på 40 x 40 cm med bagepapir. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker til en luftig blanding i en skål. Tilsæt æggeblommerne én ad gangen under stadig piskning. Tilsæt derefter mælken. Bland hvedemel og bagepulver i en skål, og vend det i blandingen. Rør, indtil dejen er jævn, og fordel den på bagepladen.

Marengs: Pisk æggehviderne til skum i en skål. Tilsæt sukker, og pisk blandingen til en stiv marengs. Fordel marengsen ud over kagebunden i et lidt ujævnt lag. Bag kagen nederst i ovnen i ca. 30 minutter. Lad kagen køle af på en rist, og del den på midten.

Topping: Pisk fløden til flødeskum i en skål. Skyl jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Fordel et lag flødeskum på den ene af bundene. Dryp curd ud over kagebunden, og fordel jordbærrene ovenpå. Læg den anden bund på, fordel et lag flødeskum på toppen, og dryp med curden. Dekorer med bær og spiselige blomster.

Lette sprøde vafler med hjemmelavet syltetøj

  • 100 g smør eller margarine
  • 2 ½ dl vand
  • 3 ½ dl hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk. sukker
  • 2 dl mælk
  • 2 tsk bagepulver

Smelt fedtstoffet, og lad det afkøle. Rør de øvrige ingredienser sammen til en jævn blanding. Tilsæt det afkølede fedtstof. Bag vaflerne gyldne i et smurt vaffeljern. Serveres med syltetøj og piskefløde, cremefraiche eller is. Pynt med friske bær

Find mange flere lækre opskrifter på www.Dansukker.dk