“Annonce”
Snickerskage
Ca. 20 stk.
Tid: 1 time + 1 times køletid.
Chokoladekage:
- 100 g mørk chokolade
- 50 g smør
- 1 dl Dansukker ØKO
- Sukker
- 1 æg
- ¾ dl hvedemel
Marshmallowfyld:
- 1 bøtte marshmallowfluff (ca. 200 g)
- 1 ½ dl peanutbutter, crunchy
Karamel:
- 1 ½ dl peanuts
- 50 g smør
- 1 ½ dl Dansukker
- Rørsukker
- ½ dl Dansukker ØKO
- Lys Sirup
- 1 dl piskefløde
Topping:
- 50 g mørk chokolade
- 50 g lys chokolade
- ½ dl peanuts
- Forvarm ovnen til 175 °C varmluft. Smør en aflang form med løs kant, ca. 13 x 36 cm.
- Hak chokoladen og stil den til side. Smelt smørret i en gryde og rør chokoladen i. Rør, til chokoladen er smeltet og tilsæt derefter sukkeret og rør dejen sammen.
- Rør æg og hvedemel i. Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen i 5 minutter. Lad den køle af.
- Lav marshmallowfyldet. Varm marshmallowfluff og peanutbutter op i en gryde under omrøring. Fordel fyldet over chokoladekagen og lad den stivne i køleskabet.
- Tilbered karamellen. Hak peanuts og stil dem til side. Bland de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde. Lad det koge op til 120 °C, eller lav kugletesten (dryp lidt karamelmasse i iskoldt vand, så kan du hurtigt teste konsistensen). Tilsæt de hakkede peanuts. Fordel karamellen jævnt over marshmallowfyldet, og lad det stivne i køleskabet i nogle timer.
- Hak og smelt den mørke og lyse chokolade til toppingen over et vandbad, og fordel et jævnt lag over karamelsaucen. Drys med hakkede peanuts. Lad kagen sætte sig i køleskabet, og skær den derefter i mindre stykker.
Peberkagemuffins
Ca. 24 små muffins.
Tid: ca. 1 time.
Muffins:
- 3 æg
- 2 dl Dansukker Brun Farin
- 1 ½ dl rapsolie
- 2 ¼ dl hvedemel
- 1 ½ tsk. stødt kanel
- 2 knsp. stødt ingefær
- 2 knsp. stødt nellike
- ½ tsk. natron
- ½ tsk. salt
- 75 g frosne tyttebær
- 1 tsk. majsstivelse
Glasur:
- 200 g flødeost
- 2 spsk. Dansukker ØKO Lys Sirup
- 2/3 dl Dansukker ØKO Flormelis
Pynt:
- Ribs eller andre røde bær
- Forvarm ovnen til 175 °C varmluft.
- Pisk æg og brun farin sammen til en luftig masse i en skål. Rør olien i. Rør de tørre ingredienser sammen i en skål, og vend dem i dejen.
- Bland tyttebær og majsstivelse i en skål. Fyld 24 små muffinforme 2/3 op med peberkagedejen, og tryk tyttebærrene ned i dejen i formene.
- Bag på en bageplade nederst i ovnen i 8-10 minutter. Lad kagerne køle af, og lav frostingen imens.
- Pisk flødeosten i en skål, og tilsæt sirup og flormelis. Pisk blandingen til en tyk creme, og fyld den i en sprøjtepose med valgfri tylle. Sprøjt frostingen på muffinsene, og pynt med ribs.
Juletræschokoladekage
6 stykker.
Tid: ca. 1 time.
Chokoladekage:
- 150 g smør
- 75 g mørk chokolade eller mælkechokolade
- 2 dl Dansukker Brun Farin
- 1½ dl Dansukker ØKO Rørsukker Fairtrade
- 3 æg
- 2 ¼ dl hvedemel
- 4 spsk. kakao
- 2 knsp. salt
Pynt:
- Pebermyntebolsjestokke
- glasur (find opskriften på dansukker.dk)
- piskefløde
- Forvarm ovnen til 200 °C, over- og undervarme.
- Smør en aflang form med løs kant, ca. 13 x 36 cm.
- Smelt smørret i en gryde, hak chokoladen og rør det smeltede smør i. Rør til chokoladen og smørret er smeltet sammen, tilsæt sukkeret, og pisk grundigt med et piskeris. Tilsæt et æg ad gangen under fortsat piskning.
- Bland hvedemel, kakao og salt i en skål, og vend det i chokoladeblandingen. Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen i 10-12 minutter. Lad den køle helt af.
- Skær chokoladekagen i trekanter, så de ligner juletræer, og stik et stykke af en bolsjestok i hvert træ. Pynt juletræerne med glasur, flødeskum og krymmel.
Flødekarameller
Ca. 45 Stk. 45 Min.
Karameller:
- 100 g smør
- 2 dl piskefløde
- 3 ½ dl Dansukker Sukker
- 1 dl Dansukker Lys Sirup
- 2 spsk. Dansukker Glukosesirup
- Forslag til smagsgivere:
- 50 g pistacienødder, saltede
- 2 tsk. fintrevet frisk ingefær
- Revet skal af 1 usprøjtet appelsin
- Et par dråber pebermynteolie
- 2 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. stødt kanel
- Bland alle ingredienserne i en tykbundet gryde, og lad massen koge, til den har nået en temperatur på 125 °C, eller dryp lidt af massen i et glas med koldt vand for at se, om den stivner.
- Pensl en form på ca. 18×25 cm med smagsneutral olie. Hæld karamelmassen i. Lad den stå overdækket i stuetemperatur til næste dag, hvor
den skæres i stykker, der pakkes ind i papir eller cellofan.
Find vores økologiske sukker fra lokalt dyrkede sukkerroer i butikkerne! Let at kende på den grønne farve, det danske flag og sukkerroen. Find flere opskrifter på dansukker.dk