Forkæl familie og venner i denne søde juletid med hjemmelavede julekager bagt med Dansk sukker
“Annonce”
Juledoughnuts
Til 8-10 stk.
Det skal du bruge:
- ½ dl hvedemel
- 1 dl Dansukker Bagesukker
- 1 ¼ tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- ¾ tsk. salt
- 1 dl mælk
- 1 tsk. citronsaft
- 50 g smør
- 1 æg, let sammenpisket
- 50 g smeltet smør + rapsolie til pensling af donuts bageplade
Sådan gør du
Sæt ovnen på 200 °C. Pens pladen grundigt med rapsolie. Bland mel, bagesukker, bagepulver, vaniljesukker og salt i en skål. Bland mælk og citronsaft i en skål, og rør rundt. Smelt smørret. Tilsæt mælken, det letpiskede æg og det smeltede smør i den tørre blanding, og bland det hele. Fyld formene halvt op med blandingen. Brug f.eks. en sprøjtepose, så det bliver lettere at fylde blandingen på. Bages i den nederste del af ovnen i ca. 6-8 minutter. Lad kagerne køle af i nogle minutter, inden de tages ud af formene. Pensl formen mellem hver omgang.
3 varianter af toppings
Kanel og sukker
- 1/2 dl Dansukker Sukker
- 1-2 tsk. stødt kanel
- 50 g smeltet smør
Bland sukker og kanel. Pensl kagerne med smør, mens de stadig er varme, og dyp dem i sukkerblandingen.
Glasur med stykker af pebermyntestænger
- 2 dl Dansukker Flormelis
- 1-2 spsk. vand
- 1 dl knuste pebermyntestænger
Bland flormelis og vand, til det er jævnt. Pensl kagerne, og pynt med knuste pebermyntestænger.
Brunkageglasur
- 2 dl Dansukker Flormelis
- 1-2 spsk. vand
- 2 tsk. brunkagekrydderi
Bland flormelis og vand, til det er jævnt. Tilsæt brunkagekrydderi. Kom glasuren på kagerne.
Julekrans med chokolade og kanel
Det skal du bruge
![Julekrans med chokolade og kanel](https://i0.wp.com/bornogfritid.dk/wp-content/uploads/2022/10/dansukker-1.jpg?resize=300%2C238&ssl=1)
- 3 dl mælk
- 50 g gær
- ½ dl Dansukker Sukker
- 1 æg
- 1 ½ tsk. salt
- 8-10 dl hvedemel med ekstra højt proteinindhold
- 100 g blødt smør
Fyld:
- 200 g blødt smør
- 100 g hakket chokolade
- 100 g finthakkede hasselnødder
- ½ dl mørk Muscovadorørsukker
- 2 tsk. stødt kanel
- ½ tsk. stødt kardemomme
- 2 spsk. vaniljesukker
- ½ tsk. flagesalt
Pensling og pynt
- 1 sammenpisket æg
- Perlesukker eller rørsukker
Sådan gør du
Mælken opvarmes til 37 °C. Gæren smuldres i en skål. Mælken hældes i. Rør, til gæren er opløst. Tilsæt sukker, æg og salt under omrøring. Hæld forsigtigt melet i, og kom derefter smørret i. Ælt dejen i 5-10 minutter, så den bliver smidig og en smule klæbrig. Dæk skålen til. Lad dejen hæve i 1 time. Sæt ovnen på 175 °C.
Bland alle ingredienserne til fyldet. Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i to stykker, og rul hvert stykke ud til et rektangel på ca. 18 x 13 cm. Kom fyldet ud på dejen – efterlad en lille kant rundt om. Rul hvert rektangel til en rulle, og læg den på en plade med bagepapir. Klip kransene på skrå, næsten helt igennem med 1 cm mellemrum, og bøj hvert andet stykke op. Lad hæve i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker eller rørsukker. Bag kransene midt i ovnen ca. 20 minutter.
Søde kokosstykker
Til julen hører slik og konfekt. Prøv disse søde kokosstykker, der er lette at lave og smager fantastisk.
Til ca. 30 stk.
![julekager - kokus toppe](https://i0.wp.com/bornogfritid.dk/wp-content/uploads/2022/10/dansukker-3.jpg?resize=243%2C300&ssl=1)
Det skal du bruge
- 1 dl mørk Muscovadorørsukker
- 2 spsk. lys Sirup
- 1 dl kokosmel
- 2 dl hakkede mandler
- 1 dl sødet kondenseret mælk
- 200 g mørke chokoladeknapper eller hakket mørk chokolade
Topping:
- Kokosmel
- Hakkede mandler
- Krymmel
Sådan gør du
Bland sukker, sirup, kokosmel, mandler og kondenseret mælk i en skål. Tril dejen til kugler. Stil i køleskab i 30 minutter. Smelt chokoladen, og dyp kuglerne, så de dækkes. Læg dem på bagepapir. Pynt kuglerne efter eget valg.
Find mere inspiration på Dansukker.dk