Søde og lækre julekager  

Forkæl familie og venner i denne søde juletid med hjemmelavede julekager bagt med Dansk sukker 

“Annonce”

Juledoughnuts 

Til 8-10 stk. 

Det skal du bruge:

  • ½ dl hvedemel
  • 1 dl Dansukker Bagesukker
  • 1 ¼ tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ¾ tsk. salt
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk. citronsaft
  • 50 g smør
  • 1 æg, let sammenpisket
  • 50 g smeltet smør + rapsolie til pensling af donuts bageplade

Sådan gør du

Sæt ovnen på 200 °C. Pens pladen grundigt med rapsolie. Bland mel, bagesukker, bagepulver, vaniljesukker og salt i en skål. Bland mælk og citronsaft i en skål, og rør rundt. Smelt smørret. Tilsæt mælken, det letpiskede æg og det smeltede smør i den tørre blanding, og bland det hele. Fyld formene halvt op med blandingen. Brug f.eks. en sprøjtepose, så det bliver lettere at fylde blandingen på. Bages i den nederste del af ovnen i ca. 6-8 minutter. Lad kagerne køle af i nogle minutter, inden de tages ud af formene. Pensl formen mellem hver omgang.

3 varianter af toppings

Kanel og sukker

  • 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 1-2 tsk. stødt kanel
  • 50 g smeltet smør

Bland sukker og kanel. Pensl kagerne med smør, mens de stadig er varme, og dyp dem i sukkerblandingen.

Glasur med stykker af pebermyntestænger

  • 2 dl Dansukker Flormelis
  • 1-2 spsk. vand
  • 1 dl knuste pebermyntestænger

Bland flormelis og vand, til det er jævnt. Pensl kagerne, og pynt med knuste pebermyntestænger.

Brunkageglasur

  • 2 dl Dansukker Flormelis
  • 1-2 spsk. vand
  • 2 tsk. brunkagekrydderi

Bland flormelis og vand, til det er jævnt. Tilsæt brunkagekrydderi. Kom glasuren på kagerne.


Julekrans med chokolade og kanel

Det skal du bruge

Julekrans med chokolade og kanel
  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • ½ dl Dansukker Sukker
  • 1 æg
  • 1 ½ tsk. salt
  • 8-10 dl hvedemel med ekstra højt proteinindhold
  • 100 g blødt smør

Fyld:

  • 200 g blødt smør
  • 100 g hakket chokolade
  • 100 g finthakkede hasselnødder
  • ½ dl mørk Muscovadorørsukker
  • 2 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 2 spsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. flagesalt

Pensling og pynt

  • 1 sammenpisket æg
  • Perlesukker eller rørsukker

Sådan gør du

Mælken opvarmes til 37 °C. Gæren smuldres i en skål. Mælken hældes i. Rør, til gæren er opløst. Tilsæt sukker, æg og salt under omrøring. Hæld forsigtigt melet i, og kom derefter smørret i. Ælt dejen i 5-10 minutter, så den bliver smidig og en smule klæbrig. Dæk skålen til. Lad dejen hæve i 1 time. Sæt ovnen på 175 °C.

Bland alle ingredienserne til fyldet. Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i to stykker, og rul hvert stykke ud til et rektangel på ca. 18 x 13 cm. Kom fyldet ud på dejen – efterlad en lille kant rundt om. Rul hvert rektangel til en rulle, og læg den på en plade med bagepapir. Klip kransene på skrå, næsten helt igennem med 1 cm mellemrum, og bøj hvert andet stykke op. Lad hæve i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker eller rørsukker. Bag kransene midt i ovnen ca. 20 minutter.


Søde kokosstykker

Til julen hører slik og konfekt. Prøv disse søde kokosstykker, der er lette at lave og smager fantastisk.

Til ca. 30 stk.

julekager - kokus toppe

Det skal du bruge

  • 1 dl mørk Muscovadorørsukker
  • 2 spsk. lys Sirup
  • 1 dl kokosmel
  • 2 dl hakkede mandler
  • 1 dl sødet kondenseret mælk
  • 200 g mørke chokoladeknapper eller hakket mørk chokolade

Topping:

  • Kokosmel
  • Hakkede mandler
  • Krymmel

Sådan gør du

Bland sukker, sirup, kokosmel, mandler og kondenseret mælk i en skål. Tril dejen til kugler. Stil i køleskab i 30 minutter. Smelt chokoladen, og dyp kuglerne, så de dækkes. Læg dem på bagepapir. Pynt kuglerne efter eget valg.

Find mere inspiration på Dansukker.dk