Forkæl familie og venner i denne søde juletid med hjemmelavede julekager bagt med Dansk sukker
“Annonce”
Juledoughnuts
Til 8-10 stk.
Det skal du bruge:
- ½ dl hvedemel
- 1 dl Dansukker Bagesukker
- 1 ¼ tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- ¾ tsk. salt
- 1 dl mælk
- 1 tsk. citronsaft
- 50 g smør
- 1 æg, let sammenpisket
- 50 g smeltet smør + rapsolie til pensling af donuts bageplade
Sådan gør du
Sæt ovnen på 200 °C. Pens pladen grundigt med rapsolie. Bland mel, bagesukker, bagepulver, vaniljesukker og salt i en skål. Bland mælk og citronsaft i en skål, og rør rundt. Smelt smørret. Tilsæt mælken, det letpiskede æg og det smeltede smør i den tørre blanding, og bland det hele. Fyld formene halvt op med blandingen. Brug f.eks. en sprøjtepose, så det bliver lettere at fylde blandingen på. Bages i den nederste del af ovnen i ca. 6-8 minutter. Lad kagerne køle af i nogle minutter, inden de tages ud af formene. Pensl formen mellem hver omgang.
3 varianter af toppings
Kanel og sukker
- 1/2 dl Dansukker Sukker
- 1-2 tsk. stødt kanel
- 50 g smeltet smør
Bland sukker og kanel. Pensl kagerne med smør, mens de stadig er varme, og dyp dem i sukkerblandingen.
Glasur med stykker af pebermyntestænger
- 2 dl Dansukker Flormelis
- 1-2 spsk. vand
- 1 dl knuste pebermyntestænger
Bland flormelis og vand, til det er jævnt. Pensl kagerne, og pynt med knuste pebermyntestænger.
Brunkageglasur
- 2 dl Dansukker Flormelis
- 1-2 spsk. vand
- 2 tsk. brunkagekrydderi
Bland flormelis og vand, til det er jævnt. Tilsæt brunkagekrydderi. Kom glasuren på kagerne.
Julekrans med chokolade og kanel
Det skal du bruge
- 3 dl mælk
- 50 g gær
- ½ dl Dansukker Sukker
- 1 æg
- 1 ½ tsk. salt
- 8-10 dl hvedemel med ekstra højt proteinindhold
- 100 g blødt smør
Fyld:
- 200 g blødt smør
- 100 g hakket chokolade
- 100 g finthakkede hasselnødder
- ½ dl mørk Muscovadorørsukker
- 2 tsk. stødt kanel
- ½ tsk. stødt kardemomme
- 2 spsk. vaniljesukker
- ½ tsk. flagesalt
Pensling og pynt
- 1 sammenpisket æg
- Perlesukker eller rørsukker
Sådan gør du
Mælken opvarmes til 37 °C. Gæren smuldres i en skål. Mælken hældes i. Rør, til gæren er opløst. Tilsæt sukker, æg og salt under omrøring. Hæld forsigtigt melet i, og kom derefter smørret i. Ælt dejen i 5-10 minutter, så den bliver smidig og en smule klæbrig. Dæk skålen til. Lad dejen hæve i 1 time. Sæt ovnen på 175 °C.
Bland alle ingredienserne til fyldet. Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i to stykker, og rul hvert stykke ud til et rektangel på ca. 18 x 13 cm. Kom fyldet ud på dejen – efterlad en lille kant rundt om. Rul hvert rektangel til en rulle, og læg den på en plade med bagepapir. Klip kransene på skrå, næsten helt igennem med 1 cm mellemrum, og bøj hvert andet stykke op. Lad hæve i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker eller rørsukker. Bag kransene midt i ovnen ca. 20 minutter.
Søde kokosstykker
Til julen hører slik og konfekt. Prøv disse søde kokosstykker, der er lette at lave og smager fantastisk.
Til ca. 30 stk.
Det skal du bruge
- 1 dl mørk Muscovadorørsukker
- 2 spsk. lys Sirup
- 1 dl kokosmel
- 2 dl hakkede mandler
- 1 dl sødet kondenseret mælk
- 200 g mørke chokoladeknapper eller hakket mørk chokolade
Topping:
- Kokosmel
- Hakkede mandler
- Krymmel
Sådan gør du
Bland sukker, sirup, kokosmel, mandler og kondenseret mælk i en skål. Tril dejen til kugler. Stil i køleskab i 30 minutter. Smelt chokoladen, og dyp kuglerne, så de dækkes. Læg dem på bagepapir. Pynt kuglerne efter eget valg.
Find mere inspiration på Dansukker.dk