Det er vigtigt at føle sig tryg, og at omverden har det ligeså, når man ”slippes løs” bag rattet med et nyerhvervet kørekort i baglommen.
Af Henriette Rosenthal
“Annonce”
Førstehjælp, banekørsel, teoriundervisning og afsted på vejene med en dygtig underviser ved siden af, der aflæser det unge menneske, som skal i gang med en af de vigtigste læringsprocesser, nemlig hvordan man bliver en sikker og ansvarlig fører af en bil.
– Jeg husker tydeligt, hvilket indtryk det gjorde på mig, da min kørelærer i sin tid sagde til mig: ”Når du sætter dig bag rattet i en bil, har du potentielt risikoen for at for at blive drabsmand”. Lidt at en påstand men ikke desto mindre rigtig. Derfor er det vigtigt at vælge en køreskole, der møder de unge i øjenhøjde, så de bliver uddannet godt, når de skal erhverve sig et kørekort.
Det gør man hos Brøndby Køreskole, hvor de lægger vægt på at give en seriøs, omhyggelig, personlig, relevant og unik undervisning, som er til at forstå. På trods af navnet finder du Brøndby Køreskole, som er grundlagt og drevet af Daniel rasmussen, i flere byer, som Måløv, Ishøj, på Islands Brygge og selvfølgelig i Brøndby. Her har Daniel allieret sig med dygtige og erfarne folk, og alle kørelærere der er tilknyttet Brøndby Køreskole, har samme høje faglige niveau.
Kørelærer med god fornemmelse for unge mennesker
Mikkel Rossel er, af flere årsager, en heldig ung mand, som lige er blevet 18 år. En af dem er, at han har ”overstået” grundforløbet i sin uddannelse som elektriker, og nu er ude i den ”virkelige” verden, hvor praktikforløbet foregår. Han er glad for at komme i gang med at bruge alt det, som han har lært på skolen, og her er det en stor fordel at have et kørekort, og det er han nu ved at erhverve sig via Brøndby Køreskole.
– Min kørelærer Daniel, er rigtig god til at forklare alt det man skal lære i trafikken. Han er sød og sjov og meget nem at tale med. Han er også god til at være stille, når han kan mærke, at jeg har brug for det, når jeg koncentrer mig. Jeg troede faktisk at det var lidt kedeligt, men de gange hvor jeg har været til teoriundervisning har det været vildt hyggeligt og lærerigt. Jeg glæder mig helt vildt til jeg får kørekortet, for selv om jeg måske ikke får en servicebil selv med det samme, kan jeg smutte ærinder og hente materialer til mine kolleger.
– Jeg kan også låne mine forældres bil til den tid, og så er det min tur til at hente og bringe vennerne og mine forældre, som indtil videre har være chauffører for mig, når vi har været på ture sammen eller jeg har været sammen med vennerne, fortæller Mikkel.
Vis tillid til den unge nyuddannede bilist
Lige præcist det med at låne forældrenes bil, er noget som Mikkels mor Marietta bakker op om.
– Jeg har aldrig forstået de forældre, der siger nej til deres unge mennesker, som gerne vil låne bilen. For mig handler det om, at Mikkel skal ud og have styrket de gode rutiner, som han får indpodet hos Daniel og Brøndby Køreskole.
Det kræver en gang imellem gode nerver at være mor til en ung mand, men lige med hensyn til om Mikkel er klædt godt på til at begå sig i trafikken, er jeg helt rolig. Han er så glad for sin kørelærer og jeg kan mærke, at Mikkel virkelig har forstået Brøndby Køreskoles budskab om at opføre sig ansvarligt i trafikken, siger Marietta.
Alle er velkomne
Hos Brøndby Køreskole kan alle gennemføre et kørekortforløb, uanset om man er ung eller længere oppe i årene og om man er kvinde eller mand. Al usikkerhed og nervøsitet vil de sørge for at fjerne, så man føler sig så tryg som muligt bag rattet. Kørekortforløbet og tempoet er unikt til hver enkelt, hvilket betyder at hele forløbet bliver tilpasset til hver enkelt elev.
Du finder Brøndby Køreskoles hjemmeside her: www.brondbykoreskole.dk
Hvornår må man begynde sin køreundervisning?
Du kan starte på køreskolen, når du er 16 år og 9 måneder. Før du starter på køreskolen, skal du sikre dig, at begge dine forældre, som er indehavere af forældremyndigheden, vil give dig tilladelse til at køre bil som 17-årig. De skal nemlig skrive under på, at de
giver dig lov på din ansøgning om kørekort. Du kan tidligst gå til praktisk køreprøve, når du er fyldt 17 år. Når du har bestået teori- og køreprøve, må du køre bil med en erfaren bilist – for eksempel din mor eller far – som ledsager, indtil du er 18 år.
Kilde: Rådet For Sikker Trafik