Savner du inspiration til nye nemme og lækre retter?

Når man samler familien omkring et godt måltid mad, så spreder hyggen og samhørigheden sig med det samme. Vi får her god mulighed for at følge med i hinandens hverdag, og børnene lærer hurtigt, at så længe de sidder ved bordet, er der ikke mulighed for at spille computer eller se tv. Lad dem opdage, at det er hyggeligt at sidde sammen og sludre og grine, og giv dem god tid til at fortælle om deres hverdag.

(Annonce) Hos Danish Crown ved de, hvor vigtigt det er at samle familie og venner om et godt måltid mad, og derfor har de udviklet et stort udvalg af inspiration og lækre opskrifter både til hverdag, til fest, til gæster og til højtider. Kort sagt, til enhver lejlighed – både morgen, middag og aften.

Du finder dem alle på www.danishcrown.dk, eller følg med på instagram @danishcrown.dk

Af Bonnie Jensen

Danish Crown er en moderne fødevarevirksomhed ejet af de danske landmænd. De er kendt for at levere god kvalitet og lækker mad med integritet til kunder og forbrugere over hele verden. Danish Crown tror på, at mad kan gøre en forskel og har noget på hylderne for enhver smag. Det gælder alt fra færdigretter, økologisk kød, dansk gris og kalv, kvalitetskød til den særlige lejlighed eller plantebaserede fødevarer.

Koteletter med ærtepuré og grøn salat

Ingredienser til 4 personer (arbejdstid: 30 min)

  • 4 stk. koteletter (evt. herregårdskoteletter)
  • Salt og peber
  • 25 g smør til stegning
  • 2 spsk. olie til stegning

Ærtepuré:

  • 400 g grønne ærter, evt. fra frost
  • 250 g hytteost
  • 2 dl frisk mynte
  • Salt og peber
  • 2 spsk. citronsaft

Grøn salat:

  • 300 g hjertesalat
  • 200 g gule cherrytomater, skåret i halve
  • 1 agurk skåret i tynde skiver
  • 100 g friskbælgede ærter

Tilbehør:

  • 300 g groft surdejsbrød

Pynt:

  • Friske ærteskud og basilikumblade

Sådan gør du:
Blanchér ærterne og blend dem med hytteost samt mynte til glat konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft. Blend creme fraiche med basilikumblade og smag til med salt, peber og citronsaft. Skyl hjertesalaten og pluk den i grove stykker. Vend salaten med cherrytomater, agurkeskiver og frisk bælgede ærter.

Krydr koteletterne med salt og peber. Lad en pande med olie blive varm. Brun koteletterne på fedtsiden og sæt dem til side. Tilsæt smør på panden og lad det bruse op. Steg koteletterne to ad gangen, ca. 2 minutter på hver side. Lad kødet trække 2 minutter inden servering. Skær kødet i skiver og anret med salat, basilikumsauce og ærtepuré.

Koteletterne kan Tip: med fordel grilles. Pensl koteletterne med olie og grill dem ca. 1-2 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. I stedet for brød kan du servere kogt quinoa til salaten.

Vagabondens livret

Ingredienser til 4 personer (arbejdstid: 30 min)

Kødboller:

  • 400 g Hakket grisekød 8-12 % fedt
  • ½ dl smuldret brød eller rasp
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. salt
  • ¼ dl soltørret tomatpuré
  • Lidt hakket persille
  • Peber

Tomatsovs:

  • 1 dl hakkede tomater med krydderurter
  • 1½ dl bouillon
  • ¼ dl soltørret tomatpuré
  • 2 gulerødder i små tern
  • 2 stilke fintsnittet bladselleri
  • Frisk basilikum
  • Revet mozzarella
  • Salt & peber

Tilbehør:

  • Spaghetti eller anden pasta

Sådan gør du:
Lav kødbollerne ved at røre en fars sammen af svinekød, smuldret brød, oregano, salt, peber og soltørret tomatpuré. Form farsen til små kødboller ca. 28 stk. og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg kødbollerne 12 min ved 225 grader. Kom tomater, bouillon, soltørret tomatpuré, gulerødder og bladselleri i en gryde og lad det småsimre 15 min. til grøntsagerne er godt møre. Saucen kan evt. blendes med en stavblender. Kom kødbollerne i saucen og lad den simre 5 min.

Smag til med salt og peber og kom saucen over friskkogt spaghetti. Drys evt. med frisk basilikum samt revet mozzarella og servér straks. Lad evt. børnene lave farsen, forme kødbollerne og skære grøntsagerne.

Grillspyd med hakket grisekød

Ingredienser til 4 personer (arbejdstid: 30 min)

Grillspyd:

  • 1 pakke Hakket grisekød 8-12 % fedt
  • 1 tsk. paprika
  • 1 spsk. sambal oelek
  • 1 æg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl hakket mynte
  • 1 dl hakket basilikum
  • ½ tsk. salt
  • Friskkværnet sort peber

Grillet tilbehør:

  • ½ vandmelon
  • ½ kinaradise
  • 1 spsk. græskarkerner
  • 1 spsk. solsikkekerner
  • 1 spsk. hørfrø
  • 1 frisk mozzarella
  • ½ dl frisk basilikum
  • ½ dl frisk mynte
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 citron

Sådan gør du:
Bland det hakkede grisekød sammen med paprikapulver, sambal oelek, æg, et presset fed hvidløg, hakket mynte, hakket basilikum, salt og friskkværnet sort peber. Kom kødet på spyd og grill det i ca. 15 minutter, indtil de er gennemstegt (hvis du bruger træspyd, så er det en god idé at lægge dem i vand i ca. 60 minutter, inden du skal grille).

Skær vandmelon i små skiver. Kom på en varm grill og grill ca. 1-2 min minutter eller indtil de har fine gyldne grill-striber. Skær kinaradiser i helt tynde skiver. Rist græskarkerner, solsikkekerner og hørfrø på en varm pande, indtil de er gyldenbrune.

Servér grillspyddene sammen med grillet vandmelon, kinaradiser og frisk mozzarella. Dryp en god olivenolie og citronsaft på ”salaten” og drys med basilikum, mynte og ristede kerner. Smag til med friskkværnet sort peber og flagesalt.Servér gerne sammen med lune flutes.

Friske forårsruller med peanutbutter dip

Ingredienser til 8 stk. (arbejdstid: 25 min)

Peanutbutter dip:

  • 1 dl peanutbutter
  • 3 spsk. limesaft
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. fintrevet frisk ingefær
  • Friske forårsruller:
  • 8 ark rispapir
  • 3 gulerødder, groftrevne
  • 50 g babyspinat
  • 1 rest stegt kotelet i tynde strimler
  • 1 rest kogt ris (1-2 dl)
  • Koriander

Sådan gør du:
Blend peanutbutter, limesaft, sojasauce og fintrevet frisk ingefær til peanutbutter dippen sammen til en cremet sauce. Juster med mere eller mindre vand, alt efter hvor tyk du ønsker dippen. Dyp et ark rispapir i koldt vand i ca. 5 sek. Læg det udbredt på et rent, vådt viskestykke.

Læg lidt af fyldet midt på arket, luk enderne ind og rul rispapiret tæt om fyldet. Læg de færdige forårsruller på et fad – læg dem så de ikke rører hinanden, de klistrer nemt sammen. Server med peanutbutter dip.

I stedet for at samle forårsrullerne inden serveringen, så kan du anrette alle ingredienserne på et fad – så kan rullerne samles ved bordet.
Det er en hyggelig og smagfuld måde at få brugt køleskabets rester på.