Rugmelsstegt havkat med blomkål i karrycreme

Personer: 4

4 stk. havkatfileter

1 dl rugmel

Vindruekerneolie til stegning

Salt og peber

 

 

Sauce

2 skalotteløg finthakket

2 fed hvidløg finthakket

1 æble i tern

Olivenolie til stegning

2 dl æblejuice

2 spsk. karry

1 dl hvidvin

½ liter fløde

½ blomkålshoved i buketter

½ pose frisk spinat

Salt og peber

Tilberedning

Havkatstykkerne vendes i rugmel og krydres med salt og peber. Varm en pande op og tilsæt olien. Steg havkatten på begge sider i 3-4 minutter på begge sider afhængig af tykkelse. Skyl spinaten og tør den med et rent viskestykke. Skær skalotteløg og hvidløg i fine tern. Løg, hvidløg, karry og æbletern sauteres af i olivenolien i en varm gryde. Tilsæt æblejuice, hvidvin og lad det koge i 1 minut. Tilsæt fløden og kog den op. Til sidst tilsættes blomkålsbuketterne og lad dem koge i 5 minutter. Vend den skyllede spinat i saucen og servér straks sammen med den nystegte havkat.