4 stk. havkatfileter
1 dl. rugmel
Vindruekerneolie til stegning
Salt og peber
Sauce
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 æble
Olivenolie til stegning
2 dl. æblejuice
2 spsk. karry
1 dl. hvidvin
½ l. fløde
½ blomkålshoved
½ pose frisk spinat
Salt og peber
Tilberedning:
Havkatstykkerne vendes i rugmel og krydres med salt og peber. Varm en pande op og tilsæt olien. Steg havkatten på begge sider i 3-4 minutter på begge sider afhængig af tykkelse.
Skyl spinaten og tør den med et rent viskestykke. Skær skalotteløg og hvidløg i fine tern. Løg, hvidløg, karry og æbletern sauteres af i olivenolien i en varm gryde. Tilsæt æblejuice og hvidvin og lad det koge i 1 minut. Tilsæt fløden og kog den op. Tilsæt til sidst blomkålsbuketterne og lad dem koge i 5 minutter. Vend den skyllede spinat i saucen og servér straks sammen med den nystegte havkat.