Til 4 personer
4 stk. havkatfileter
1 dl rugmel
vindruekerneolie til stegning
Salt og peber
Sauce
2 stk. skalotteløg
2 fed hvidløg
1 stk. æble olivenolie til stegning
2 dl æblejuice
2 spsk. karry
1 dl hvidvin
½ l fløde
½ stk. blomkålshoved
½ pose frisk spinat
Salt og peber
Tilberedning
Havkatstykkerne vendes i rugmel og krydres med salt og peber. Varm en pande op og tilsæt olien. Steg havkatten på begge sider i 3-4 minutter på begge sider afhængig af tykkelse.
Skyl spinaten og tør den med et rent viskestykke. Skær skalotteløg og hvidløg i fine tern. Løg, hvidløg, karry og æbletern sauteres af i olivenolien i en varm gryde. Tilsæt æblejuice, hvidvin og lad det koge i 1 minut. Tilsæt fløden og kog den op. Til sidst tilsættes blomkålsbuketterne og lad dem koge i 5 minutter. Vend den skyllede spinat i saucen og servér straks sammen med den ny stegte havkat.