Marinade til oksekød
“Annonce”
Ingredienser
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl whisky
1/2 dl kinesisk soja
1/2 dl dijonsennep
1/2 dl finthakket salatløg
1 tsk. salt
1/2 tsk. malet sort peber
Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Læg kødet i dobbelte fryseposer, og hæld marinaden over. Ryst posen, så kødet dækkes af marinaden. Lad kødet hvile i køleskab et par timer. Ryst posen indimellem, mens kødet marineres. Marinaden rækker til ca. 1 1/2 kg kød.
Ingredienser
1 liter rabarber i mindre stykker
3 løg i tern
2 1/2 dl hvidvinseddike
2 1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 pakke (500 g) purerede tomater
2 tsk. salt
1 tsk. stødt kanel
1 spsk. stødt ingefær
Bland samtlige ingredienser i en gryde. Lad blandingen simre i cirka 1 time, eller til den er tyknet. Lad den køle af. Hæld den i en beholder eller flaske. Opbevares i køleskab.
Rub til det meste
Ingredienser
3 spsk. Dansukker Rørsukker
2 spsk. flagesalt
2 spsk. revet mørk chokolade
3 spsk. hvidløgspulver
1 spsk. løgpulver
2 spsk. spidskommen
2 spsk. chilipulver
1 spsk. malet sort peber
Bland alle ingredienserne i en skål. Gnid det kød, der skal grilles, med rubben, og lad det hvile mindst 10 minutter, inden det grilles. Rubben passer til kylling, bøffer, koteletter eller revelsben. Den kan også bruges som smagsgiver til f.eks. chili con carne, gullashsuppe og gryderetter.
Rub til fisk
Ingredienser
1 spsk. Dansukker Sukker
1 tsk. flagesalt
1 tsk. malet sort peber
2 tsk. løgpulver
2 tsk. hvidløgspulver
1/2 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt muskatnød
1 tsk. tørret, smuldret merian
2 tsk. tørret, smuldret oregano
1 tsk. tørret, smuldret timian
Bland ingredienserne sammen i en skål. Gnid fisken med rubben 15 minutter inden den skal grilles.