Marineret kylling med citrongrøntsager
Personer: Opskrift til 4 personer
Ingredienser:
- 4 kyllingefileter (2 pakker á 280 g)
- 800 g skrællede kartofler – i små stykker
- 1 mellemstor squash (ca. 300 g) – i små stykker 5 rensede forårsløg (ca. 100 g) – i tykke skiver
- 500 g tomater i både
- 20 g mandler, grofthakket
- 4 kviste frisk timian eller 2 tsk. tørret
- 4 stk. bagepapir (40×50 cm)
- 1 tsk. fint salt
- Peber
Marinade
- 2 spsk. olivenolie
- 4 spsk. citronsaft, friskpresset
- 2 spsk. flydende honning
- 1 spsk. hakket, frisk timian eller 2 tsk. tørret
- 3 fed finthakket hvidløg
- 1 tsk. fint salt
- 1 knsp. peber
- Fedtstof til at smøre ovnfast fad
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader.
Begynd med marinaden. Pisk olie, citronsaft, honning, timian og hvidløg sammen med 1 tsk. fint salt og peber. Tag 2/3 af marinaden fra til citrongrøntsagerne og vend kyllingefileterne i resten af marinaden. Lad dem trække i ½ time på køl.
Fordel kartofler, squash, forårsløg, tomater, mandler og timian på de fire stykker bagepapir og fordel resten af marinaden over grøntsagerne. Drys med 1 tsk. fint salt og peber og luk bagepapiret tæt om grønsagerne og sæt pakkerne på en bageplade. Bag pakkerne i ovnen i ½ time. Steg kyllingefileterne på en varm pande i 2 min. på hver side ved høj temperatur. Læg dem i et smurt ovnfast fad og stil dem i ovnen til grøntsagspakkerne og bag yderligere i 8 min. Skær kyllingefileterne i skiver og server med citrongrøntsagerne.
Velbekomme.