Lune aftener i haven og på terrassen

Overskriften beskriver nok meget godt, hvad mange af os venter på og drømmer om. I Danmark er vejret desværre ikke altid til at stole på, men så har vi mulighed for at hjælpe temperaturen lidt på vej i den rigtige retning.

Af Bonnie Jensen

Lange lune aftener i godt selskab, gerne akkompagneret af lyden af glade børn, der leger og har det sjovt. Grillsæsonen er længe ventet og når solen er fremme, skal der hygges udendørs. Ofte ofrer vi ganske betragtelige summer på at indrette haven med fine terrasser fyldt med lækre havemøbler. Det til trods for, at sæsonen for udehygge kan variere temmelig meget her på jordklodens nordlige halvdel.

Her kommer et godt tip til hvordan, du kan begynde udelivet lidt før, og strække den når den lakker mod enden.
– anskaf en terrassevarmer. Det er utroligt, hvor meget det betyder for den hyggelige stemning, at man ikke sidder og skutter sig, når mørket sænker sig og temperaturen falder.
Terrassevarmere findes i et utal af variationer og den nyeste teknologi er nu at man anskaffer sig en terrassevarmer med infrarødt lys.

Terrassevarmer med varme via infrarødt lys

Blomster på terrassen, samt terrassevarmer

De infrarøde terrassevarmere udsender infrarøde kortbølge stråler. De infrarøde stråler opvarmer ikke luften, men blot det de rammer, og det er langt mere behageligt end at ”sidde og koge” ved siden af en brændeovn eller gasvarmer. Det er næsten den samme fornemmelse, som man kan få af solens stråler, når man sidder op ad en sydvendt mur der er opvarmet af solen, her kan man tydeligt mærke at den oplagrede varme fra solens stråler giver dig en behagelig varme.

De infrarøde stråler udsender infrarøde kortbølge stråler, der kun opvarmer det som strålerne rammer. Dig, dine gæster, havemøblerne og så videre. De infrarøde terrassevarmere udnytter energien meget bedre end gas, og varmen blæser ikke væk med vinden. 92% af energien omdannes til varme og giver derfor rigelig varme til de personer, der sidder indenfor en afstand af 3-5 meter fra terrassevarmeren. At terrassevarmeren varmer via det infrarøde lys har også betydning for økonomien. Det er nemlig langt mere økonomisk at varme med de infrarøde stråler end via f.eks. gas.

Vi tester.

terrassevarmer

Vi har fået lov at teste terrassevarmeren Heatway Cylindro fra Luxway og udover at den er så flot i designet, så er det fantastisk at mærke måden man bliver varmet op på. I modsætning til den terrassevarmer vi før brugte på gas, hvor det handlede om at sidde i nærheden af terrassevarmeren – men ikke alt for tæt på, så blev det nemlig for varmt. Den kan monteres både på væggen og på f.eks. en parasolstang, hvilket giver mulighed for at indtænke den flotte terrassevarmer i indretningen af terrassen. At der så følger en fjernbetjening med til terrassevarmeren, gør den bare endnu nemmere og smartere at bruge. Er du er på udkig efter en terrassevarmer med et lækkert design, så klik ind på www.luxway.dk og se deres store udvalg.