Her finder du lækre juleopskrifter fra Friland Økologi, der godt må nydes med god samvittighed. For hos FRILAND ØKOLOGI tror vi på, at dyrevelfærd giver dig en ekstra god smag i munden. Alt vores kød kommer fra dyr, der er født, opvokset og slagtet i Danmark.
Vores grise fødes i hytter på græsmarker i den FRI og åbne natur – og vores kvæg kan græsse FRIt på de grønne marker i sommerhalvåret. Og under hele opvæksten har dyrene adgang til FRIsk luft og motion. Når du køber FRILAND ØKOLOGI, køber du derfor ikke bare økologisk kød. Du bringer en god portion FRIhed med hjem til dit middagsbord. En FRIhed, som vores dygtige landmænd hver dag arbejder for at understøtte gennem et levende landbrug, der styrker biodiversiteten og som bidrager til flere planter og insekter i naturen. Tak fra os i Friland, fordi du handler med omtanke og med fokus på dyrevelfærd, når du køber vores økologiske produkter – og med ønsket om en rigtig glædelig jul fra os til dig, når den tid kommer om lidt.
“Annonce”
Flæskesteg med sprød salvie, karamelliserede løg & æbler
Opskrift til 4-6 personer.
Ingredienser:
- 1 kg økologisk flæskesteg
- Flagesalt eller groft salt
- 6 salvieblade
- Friskkværnet peber
- 1 kartoffel
- 2 dl æblejuice
- meljævning
- 4 små løg
- 12-16 salvieblade
- 50 g smør
- 4-6 små æbler fx pigeon
- ½ dl sirup
- Tilbehør: Kartofler
Rids sværen, men undgå at ridse helt ned i selve kødet. Gnid sværen med groft salt, så saltet kommer ned imellem sværene. Krydr kødsiden med peber og salvieblade. Læg stegen i et ovnfast fad og læg en skive rå kartoffel under, så sværen ligger lige og hæld æblejuice i bunden. Sæt stegen i en kold ovn og stil temperaturen på 200°C. Steg den ca. 1½ time til centrumtemperaturen er 65°C. Brug et stegetermometer. Hvis sværen ikke er sprød når centrumtemperaturen er omkring 55°C, skrues temperaturen op på 225°C.
Pil og halver løgene. Læg dem ved stegen den sidste halve time. Steg salviebladene sprøde i smør på en pande ved lav varme. Halver æblerne og læg dem ved løgene og dryp med sirup. Bag ca. 10 min. til de er gyldne og let karamelliserede. Drys kødet, æbler og løg med sprød salvie. Si skyen, skum fedtet af og juster smagen med vand/bouillon. Bring skyen i kog, jævn med en jævning af hvedemel og vand og kog den godt igennem. Skær stegen i pæne skiver og server med løg, æbler, sprød salvie og sauce.
Små krydrede kødboller i tomatsauce med kanel & bulgur
Opskrift til 4 personer.
Ingredienser:
- 3 dl grov bulgur
- 5 dl hønsebouillon
- 400 g hakket oksekød eller grisekød
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk koriander
- Salt, peber
- Olivenolie til stegning
- 2 hakkede løg
- 2 tsk røget paprika
- 2 stænger kanel
- 1 dåse tomat m. chili (brug evt. én uden chili, hvis den skal være børnevenlig)
- 2½ dl bouillon
- 1 dåse kikærter (skyllet)
- Hakket persille
Kog bulguren som anvist i hønsebouillon. Bland kødet med 1 fed knust hvidløg, spidskommen, koriander, salt og peber. Del og tril farsen til 16 kødboller og brun dem i olivenolie. Ryst panden så de forbliver runde og læg dem til side. Svits løg og 2 fed hvidløg til løgene er klare, tilsæt kødboller, paprika, kanel, tomat og bouillon og bring det hele i kog. Lad det simre 10 minutter, og kom kikærter skyllet i koldt vand ved og varm det godt igennem. Smag til og servér med bulgur og et godt drys friskhakket persille.
Vidste du at selv i sne og slud, kommer Frilands økologiske grise ud? Alle grise fra FRILAND ØKOLOGI fødes på friland, og uanset vejr og vind, og uanset hvornår på året det er, vil der være grise at finde ude på marken. Og som du kan se på billedet, så ser både grisemor og smågrisene ud til at nyde den her solbeskinnede vinterdag i fulde drag.
Du kan læse mere om Friland økologi her: www.friland.com