(Annonce)
December måned står i hyggens tegn. Det er årets hyggeligste måned, hvor vi mødes med familie og venner, rundt om fine julepyntede borde med lækre retter der hører sig til juletiden. Her får du et par gode eksempler, på klassikere med et twist til julefrokostbordet fra Friland
Julefrikadeller med knoldselleri
Tilberedningstid: 25 min.
Til 4 personer
Det skal du bruge:
- 300 g Hakket økologisk okse og grisekød (8-12% fedt)
- 3 stk. allehånde (stødt i en morter)
- Bladene fra 2 kviste timian
- Salt og peber
- 2 spsk. mel
- 1 æg
- 125 g revet knoldselleri
- 1 stort revet løg
- Neutral olie og smør til stegning
Sådan gør du:
Bland hakket okse/gris sammen med allehånde, timian, mel, æg, revet knoldselleri, løg, salt og peber. Rør det grundigt sammen, så farsen bliver sej. Form frikadellerne med en ske og steg dem i olie og smør. De skal ca. have 4-5 minutter på hver side, på en middelvarm pande. Servér dem med en grøn salat eller syltet rødkål.
Æbleflæsk med jordskokker
Tilberedningstid: 1t 25min.
Til 4 personer
Det skal du bruge:
- 500 g jordskokker
- 400 g æbler
- 600 g Økologisk flæsk i skiver
- 200 g løg
- 1 spsk. olivenolie
- Salt og peber
- 5 kviste timian
Sådan gør du:
Rens jordskokkerne med en børste, og skær jordskokker, løg og æbler ud i både. Vend dem sammen i en bradepande med lidt olivenolie, timian, salt og peber. Fordel skiver af flæsk på toppen af grøntsagerne. Sæt retten i ovnen og giv den først 40 minutter ved 210 grader.
Vend derefter flæsket, så den anden side er opad. Giv derefter retten 30 minutter. Retten er færdig, når flæsket har fået en flot gyldenbrun farve og er sprødt.
Opskrifterne er udviklet af Ida Lawaetz, der til dagligt lever af at lave opskrifter gennem maduniverset Nordish.dk.
– Hvis vi taler om kød, så er der mange, som tænker, at økologi kan være dyrt. Men jeg vil hellere købe noget godt og så spise mindre af det. Jeg vil ikke gå ned på kvaliteten, og derfor vælger jeg kød fra FRILAND ØKOLOGI. Det går jeg meget op i. Jeg synes, at du dér får meget kvalitet for dine penge, siger hun.
Jul med omtanke for dyrene
Når du køber økologisk kød fra FRILAND ØKOLOGI, støtter du op om bedre dyrevelfærd, da alt deres kød kommer fra dyr, der er født, opvokset og slagtet i Danmark. Grisene fødes i hytter på græsmarker i den fri og åbne natur, og under hele opvæksten har dyrene adgang til frisk luft og motion. Du finder flere opskrifter og inspiration her på frilands hjemmeside: www.danishcrown.com/da-dk/vores-brands/friland/