Er du også vild med krydrede supper, der giver varmen i det kolde vinter vejr? Her er vores opskrift på krydret tomatsuppe med kidneybønner og basilikumolie.
Det skal du bruge til krydret tomatsuppe (4 pers.)
- 2 dåser kidneybønner
- 1 mellemstort løg
- ½ lille hvidkål (ca. 300 g renset vægt)
- 500 g kartofler
- 1 mellemstor rød peberfrugt
- 1 spsk. rapsolie
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 ¼ liter grøntsagsbouillon (vand + terning)
- 2 tsk. paprika
- ½ tsk. stødt chili
- 1 tsk. fint salt
- Basilikumolie
- 2 spsk. rapsolie
- 2 bundt basilikum
Tilbehør
- 2 fuldkornspitabrød (ca. 100 g)
Sådan gør du:
Hæld kidneybønner i en si, skyl dem med koldt vand og kom dem i en skål.
Skyl og rens grøntsagerne og skræl kartoflerne. Snit løget og hvidkålen fint, skær kartoflerne og peberfrugten i tern.
Svits løget og hvidkål i olien, tilsæt kartofler, peberfrugt og bouillon og lad suppen koge 15-20 minutter derefter smag til med ½ tsk. fint salt. Kom kidneybønnerne i suppen.
Basilikum olie:
Hak basilikum meget fint og bland med 2 spsk. olie.
Dryp basilikumolien i suppen og server med lunt fuldkornspitabrød.
Så er den Krydret tomatsuppe klar til servering, Velbekomme 🙂
Se andre opskrifter her.