Kom algerne til livs

Foråret er så småt på vej, og tiden til at slå dørene op og rykke udendørs nærmer sig. Hen over vinterens mørke dage har vi ikke lagt mærke til at terrassen, og heller ikke bemærket, at taget måske er begyndt at se lidt træt og slidt ud. Men når dagene bliver lysere, og solen begynder at skinne igen, får vi straks øje på belægningerne, snavset og de grønne alger.

Af Susanna Hochheim

“Annonce”

Alger findes overalt i naturen, og det er derfor også meget almindeligt at finde dem på dine tag og fliser. Du finder oftest alger i den grønlige nuance, som især vokser hen over sommeren. Algernes rødder er stædige, og de kan hurtigt vokse ned i din tagkonstruktion – og så kommer der revner, hvor fugt og frost kan få lov til at hærge.

Før behandlingen.

Alge-Fri Danmark kommer algerne til livs med en professionel og miljørigtig algebehandling, når de besøger dig og renser. De anvender kun miljøgodkendte algemidler – faktisk det eneste miljøgodkendte algemiddel, der findes på det danske marked.

Produktet har en hurtigvirkende og dræbende effekt på de grønne alger, og når du taler med familier, der benytter sig af Alge-Fri Danmarks abonnementsordning, er det da heller ikke helt uden grund, at de har valgt denne. Kunderne synes, ar det er effektivt, nemt og hurtigt. Servicen er i top, og du skal ikke selv huske på at bestille et nyt besøg hvert år.

Afrensning af fliser

Når de renser dine fliser, foregår det med deres specielt udviklede børste, som kun renser med postevand. Børsten renser grundigt og dybdegående uden kemikalier og uden at beskadige flisen. Efterfølgende skal fliserne desinficeres med et skum, der lægger sig ovenpå fliserne. Her trækker den langsomt helt ind i flisen og fjerner de dybereliggende alger.

Sidste del af en fliserens er imprægneringen. Det kan ikke påføres lige efter fliserne er blevet renset og desinficeret, her skal man vente en til to uger. Der bruges en imprægnering, som er 100% miljøvenlig, og derfor hverken skader blomster eller buske. Dette sikrer og beskytter overfladen optimalt, og mindsker nye begroninger af alle slags.

nu er taget alge fri

Rens af dit tag

Selve algerensen af dit tag tager ikke lang tid. Der sprøjtes skum på taget med deres miljøvenlige og specialudviklede algemiddel, der lægger sig som et skumlag på det ønskede område. Dette skaber en kemisk reaktion på algerne, og betyder at algerne dør efter ca. to til tre uger. Skummet, som påføres, løsner alger og anden belægning, hvorefter regn, vind og vejr med tiden sørger for, at de løsnede alger skylles ned igennem tagrenden.

Hos Alge-Fri er miljøhensynet vigtigt, og derfor anvender de kun miljøvenlige produkter til deres algerens, da resultatet er lige så godt som algerens med kemiske produkter. Du kan læse mere her på deres hjemmeside: www.alge-fri.dk