Ingen julehygge uden lækre julegodter. Her får du et par gode ideer til lækre kager og karameller som hele familien kan samles om at bage og pynte inden de skal serveres for julegæsterne.
“Annonce”
Juletræsmuffins
Lækkert velsmagende og saftige chokolade muffins toppet med lækker frosting. Lige så søde at se på, som de er gode at spise.
Ingredienser til ca. 15 stk.
Muffins:
- 100 g smør
- 1 dl mælk
- 2 dl hvedemel
- ½ dl kakao
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 1 nip salt
- ½ dl hakket mørk eller mælkechokolade
- 3 æg
- 2 dl Dansukker Sukker
Glasur:
- 75 g blødt smør
- 5 dl Dansukker Flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 100 g flødeost naturel
- grøn frugtfarve
- eventuelt et par dråber
- pebermynteolie
- Pynt:
- Valgfri krymmel
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme. Smelt smørret i en gryde og rør mælken i. Stil blandingen til side. Bland mel, kakao, vaniljesukker, bagepulver, salt og hakket chokolade i en skål. Pisk æg og sukker til en luftig blanding i en anden skål. Rør forsigtigt melblandingen i og til sidst smør- og mælkeblandingen. Rør, til blandingen er jævn.
Fyld muffin-forme med 2/3 dej, og bag midt i ovnen i cirka 20 minutter. Lad kagerne køle helt af ved stuetemperatur.
Glasur:
Pisk smør, flormelis og vaniljesukker cremet i en skål. Pisk flødeost i og tilsæt et par dråber frugtfarve og evt. pebermynteolie. Kom frostingen i en sprøjtepose. Opbevar i køleskabet, og pynt dine muffins inden servering. Drys med krymmel.
CHOKOLADEKAGE SOM JULETRÆ
En nem og sjov juleaktivitet. Bag en god chokoladekage, og pynt den med slikstok, glasur, flødeskum og krymmel.
Ingredienser til 6 stk.
- 150 g smør
- 75 g mørk chokolade eller mælkechokolade
- 2 dl Dansukker Brun Farin
- 1 ½ dl Dansukker ØKO Rørsukker Fairtrade
- 3 æg
- 2 ¼ dl hvedemel
- 4 spsk. kakao
- 2 knsp. salt
Pynt:
- Pebermyntebolsjestokke
- glasur
- piskefløde
- krymmel
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 200 °C, over- og undervarme. Smør en aflang form med løs kant, ca. 13 x 36 cm. Smelt smørret i en gryde, hak chokoladen og rør det smeltede smør i. Rør til chokoladen og smørret er smeltet sammen, tilsæt sukkeret, og pisk grundigt med et piskeris.
Tilsæt et æg ad gangen under fortsat piskning. Bland hvedemel, kakao og salt i en skål, og vend det i chokoladeblandingen. Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen i 10-12 minutter. Lad den køle helt af.
Skær chokoladekagen i trekanter, så de ligner juletræer, og stik et stykke af en bolsjestok i hvert træ. Pynt juletræerne med glasur, flødeskum og krymmel
JULEBRUNKAGER
Ingen jul uden brunkager. Disse skønne småkager er indbegrebet af jul, smager fantastisk. Hyg dig med børnene, og bag fine julepyntskager. I kan enten bruge færdige forme, skabeloner, som kan printes ud via nettet, eller jeres egne skabeloner i pap til figurerne. Når nissepigerne og nissemændene, stjernerne og hjerterne – eller hvad I kan finde på at sætte i ovnen – er kølet af, kommer det allersjoveste: Lad børnene dekorere kagerne.
Ingredienser til 145 stk.
- 2 dl Dansukker Lys Sirup
- 2 ¼ dl Dansukker Sukker
- 200 g smør
- 1 stort æg
- 2 tsk. stødte nelliker
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt kanel
- ca. 8 dl hvedemel
- 1 ½ tsk. natron
Glasur:
- 4 dl Dansukker Flormelis
- 1 æggehvide (pasteuriseret)
- 2 knivspids eddike
Sådan gør du
Smelt smør, sukker og sirup. Rør det sammen, og lad det køle af. Rør ægget i. Opløs natronen i lidt vand, og rør det i sammen med krydderierne. Tilsæt melet, og rør dejen godt sammen. Lad den hvile natten over.
Rul dejen ud, og form figurerne. Bages i 200 °C varm ovn i ca. 8 min.
Glasur:
Pisk ingredienserne sammen til en fast, sej masse, helst med elpisker. Fyld glasuren i en plastikpose, og sprøjt mønstre på brunkagerne.
FLØDEKARAMELLER
Hjemmelavede flødekarameller, smager fantastisk. Pak dem i fint papir og kom dem i din smukkeste juleskål.
Ingredienser til 45 stk
- 100 g smør eller margarine
- 2 dl piskefløde
- 3 ½ dl Dansukker Sukker
- 1 dl Dansukker Lys Sirup
- 2 spsk. Dansukker
- Glukosesirup
Sådan gør du
Bland alle ingredienserne i en tykbundet gryde, og lad massen koge til den har nået en temperatur på 125 °C, eller dryp lidt af massen i et glas med koldt vand for at se, om den stivner. Lav en form på ca. 20×20 cm af folie. Pensl formen med olie, og hæld karamelmassen i.
Lad den stå overdækket til næste dag, hvor den skæres i stykker, der pakkes ind i cellofan.