Hold huden sund– og undgå tør hud i vinterkulden

Regnfulde dage, koldere luft og frost er hård kost for huden, der har brug for lidt ekstra hjælp på denne årstid.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

I vinterhalvåret er vi mange, der mærker, at vores hud føles mere tør og måske også mere irriteret. Det skyldes primært det kolde vejr udendørs, men også påvirkningen fra de varme radiatorer, som giver et mere tørt indeklima, øger fordampningen og udtørrer huden. Så kombinationen af kulde udendørs og tør varm luft indendørs kan give tør hud, der er mere sårbar, og som risikerer at revne eller blive rød og irriteret.

Det er derfor vigtigt, at du giver din egen og dine børns hud mere fugt, for at holde huden sund og intakt. På apotekerne har de mange års erfaring, og kan rådgive dig om de bedste valg til enhver udfordring, du har med din hud. Apotekerne har deres helt eget mærke, Apotekets, der er en serie med et bredt udvalg af både klassiske, velkendte specialcremer og nye, avancerede cremer med ekstrakt af de gode mælkesyrebakterier, som hjælper med at bevare – og om nødvendigt – genskabe hudens balance.

Husk også vitaminer i vintermånederne

Ud over at beskytte og pleje huden dagligt, så den kan modstå kulden, er det også vigtigt at spise sundt og varieret, for at sikre kroppen de nødvendige vitaminer og mineraler. Sundhedsmyndighederne anbefaler tilskud af D-vitamin til både børn og voksne i vinterhalvåret fra oktober til og med april, da solen ikke er stærk nok til at dække vores behov i de mørke måneder. Mange foretrækker at tage en multivitamin hver dag for at være dækket ind. Til børnene kan du vælge Apotekets velsmagende, tygbare Multivitaminer med eller uden mælkesyrebakterier.

Pas godt på den sarte hud i ansigtet

Da vores hud er sårbar i de kolde måneder, er det vigtigt at have en god reparationscreme ved hånden, så vi kan få hurtig hjælp til småskader og vintertørre pletter. Og lige så vigtigt er det at huske en god kuldecreme for at undgå nogle af disse småskader. Når vi skal med børnene ud at lege i sneen, er det vigtigt at beskytte både de små kinder og vores egen ansigtshud med en god kuldecreme. Apotekets Lacto+ SOS Creme er supergod – både til at forebygge og reparere kuldeskader i huden. Cremen har et fedtindhold på 70 % og beskytter kinderne effektivt, når kulden bider. Husk at smøre den på 10 minutter inden I skal ud ad døren, så den smule vand, der er i cremen, kan nå at fordampe. På den måde holder du huden godt beskyttet og forebygger kuldeskader.

Da Apotekets Lacto+ SOS Creme er tilsat ekstrakt af mælkesyrebakterier, er den genial til reparation af rifter, tørre pletter, revner i mundvigene og på fingerspidserne, rød og irriteret hud under næsen eller andre småskader på huden. Den hjælper nemlig med at genoprette og bevare hudens balance og gør huden mere modstandsdygtig, og så er den selvfølgelig Astma-Allergideklareret og helt uden parfume.

Kort sagt, en uundværlig kulde- og reparationscreme. Perfekt til beskyttelse af børnenes kinder når de kælker og leger i kulden – og perfekt
til reparation af de småskader, der risikerer at opstå på huden.

Vintertørre hænder

Udover vores ansigt, er vores hænder særligt udsatte i vintermånederne. Her vil dine vintertørre hænder elske Apotekets Lacto+ Håndcreme med ekstrakt af gode mælkesyrebakterier. Det er en håndcreme, som ikke bare fugter, plejer og blødgør huden. Den styrker også hudbarrieren, så huden bliver mere modstandsdygtig. Den er særligt god til tør, sart og udsat hud og trænger hurtigt ind i huden. Håndcremen er uden parfume og er Astma-Allergideklareret.