1 mørbrad af gris
Salt, peber
3-4 skiver bacon
750 g små nye kartofler
150 g græsk yoghurt 2%
1 spsk mayonnaise
1 tsk sennep
½ tsk honning
Saft og revet citronskal fra ½ citron
Salt, peber
1 bundt forårsløg
250 g bælgede hestebønner
Tilbehør: Brød
Krydr kødet med salt og peber og pak det ind i bacon.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, hæld vandet fra og afkøl.
Steg mørbraden i ovnen ved 225°C i ca. 20 min. eller grill indirekte 20-25 min.
Rør yoghurt, mayonnaise, sennep, honning, citronsaft og skal sammen og smag dressingen til med salt og peber.
Skær de største kartofler i lidt mindre stykker og vend dem i dressingen.
Lad det trække og smag til.
Blanchér bønnerne et kort øjeblik.
Snit løgene og drys dem og bønnerne ud over kartoffelsalaten.
Skær kødet i pæne skiver og servér det med salat og brød.