Godt grej til de kræsne forbrugere

At børn får deres helt eget spisesæt, altså kop, tallerken og bestik, er der mange gode grunde til. Små børn elsker genkendelige ting i hverdagen. Børnebestik er som regel lavet med tanke på de små hænders greb, og så er det en stor fordel, hvis det er lavet i plast, frem for porcelæn eller glas.

Af Bonnie Jensen

Lige så snart det lille barn begynder at spise med ske i stedet for med fingrene, er det en god idé at tænke over hvilken ske, der ligger godt i barnets hånd. For jo nemmere det er at holde på skeen, jo større er sandsynligheden for, at maden ender inde i munden og ikke nede på bordet. Samtidigt giver det barnet en følelse af succes, at få maden ind i munden, og det gør, at barnet gerne vil prøve igen. Pludseligt kan det at spise blive til en sjov leg, i stedet for en anspændt situation, hvor mor eller far skal lokke barnet til at åbne munden, så maden kan puttes derind.

Et spisesæt i høj kvalitet

bibs

BIBS har skabt et spisesæt, der bl.a. indeholder et ske-sæt, der består af en lille og en stor ske – en til barnet og en til den voksne. Skeen til barnet hjælper med til, at barnet lærer at spise selv, alt imens forælderen aktivt kan hjælpe med at snyde lidt mad indenbords, samtidigt med at barnet skovler op på skeen selv.

Skeen er designet til at udvikle barnets finmotorik med dets skridsikre greb og korte, runde håndtag, og giver derfor det bedst mulige greb for de små hænder. Skesættet er lavet af et blødt fødevaresikkert materiale, så det gør ingen skade, at barnet bider i skeen når gummerne er ømme, eller når der er tænder på vej og munden gør ondt og kløer. I spisesættet medfølger en skøn hagesmæk, der samler det mad, der ikke rammer munden op i ”hagesmæk-skålen”. Hagesmækken passer så fint til de andre ting i spisesættet, og materialet, den er produceret i, er nøje udvalgt og er ekstremt robust og modstandsdygtigt over for olie, fedt og madfarver.

Når tallerkenen og koppen ryger på gulvet

Selvom dit barn har lært at kunne håndtere en kop og tallerken med sikker hånd, er det ikke ensbetydende med, at tallerkenen stadig ikke indimellem ryger en tur på gulvet – måske fordi humøret lige den dag indbyder til det. Og så er det jo smart, hvis barnet har en tallerken, der ikke knuses i mange stykker – til fare for de små fødder, der lige om lidt skal betræde gulvet. Tallerkensættet i det nye spisesæt fra BIBS er lavet, så det ikke går i stykker af en tur hen over stuegulvet.

Det består af en flad tallerken og en skål med et låg. Låget gør det nemt at tage skålen med på farten med snacks eller andre forfriskninger. Det gør det også nemt at stille skålen i køleskabet, hvis I har madrester tilbage efter aftensmad. Låget kan også bruges som en skridsikker bund til skålen, for at sikre at skålen bliver stående på bordet og ikke ender på gulvet ved et uheld. Kop-sættet kommer ligeledes med låg, der gør det nemt at tage kopperne med på farten med lækre snacks til turen. De er også praktiske at bruge til madrester, der er gemt fra aftensmaden.

Forbrugerne har talt

BIBS startede deres produktion af sutter til de små helt tilbage i 70´erne, og har siden videreudviklet på idéer til produkter til de mest kræsne forbrugere. Hos BIBS ønsker de at være det førende børnemærke, og derfor har de sat sig for at udvikle og producere de fineste produkter, der er godkendt og certificerede efter de gældende regler, og som lever op til de højeste standarder, og ikke mindst til de krav, som kommer fra de allervigtigste, nemlig forbrugerne – vores børn.

De har netop produceret dette skønne spisesæt, der er lavet i 100% sikkert og fødevaregodkendt materiale, der er helt fri for BPA, PVC og ftalater. Spisesættet er slidstærkt og praktisk i hverdagen, og så fylder det ikke al pladsen i køkkenskabene, da det kan stables. Det er let at rengøre, da det kan vaskes i opvaskemaskinen og fås i fem smukke farver, der kan mikses og matches, så de passer til ethvert måltid og til enhver families behov. Alle produkterne er designet og produceret i Danmark. Dette smarte spisesæt har tre familier prøvet, og her kan du læse, hvad de synes.

Passer perfekt i en tumlingehånd

– Jeg kendte kun BIBS populære sutter, som vi har brugt til vores datter siden fødslen. Vi er blevet rigtig glade for spisesættet, som både er flot og praktisk. Sættet tåler opvaskemaskine og mikroovn, hvilket er vigtigt i en travl børnefamilie. Skeerne passer ydermere perfekt i Sofies tumlingehånd, hvilket betyder meget, når man fortsat øver sig lidt på at spise selv. Alt i alt er vi blevet rigtig glade for spisesættet, og bruger det dagligt, fortæller mor Trine Jansen.

Robust og lækker kvalitet

– Produkterne er i en virkelig robust og lækker kvalitet, hvilket er dejligt, når det er en 9 måneder gammel baby, der spiser af det. Så kan der nemlig godt smutte en tallerken på gulvet i ny og næ. Vi kendte før kun til BIBS sutter, og jeg vidste faktisk slet ikke, at BIBS lavede service til børn, men jeg er positivt overrasket. Et kæmpe plus ved servicet fra BIBS er, at det må komme i både opvaskemaskinen og mikroovnen, fortæller mor Maria Rahbek.

Smart at det tåler at komme i mikroovn

spisesæt bibs

– Min første tanke var, at krus og tallerkener virkede lidt hårde/stive i materialet, sammenlignet med det, vi allerede havde. Så jeg frygtede lidt at det måske lettere ville kunne knække, hvis det røg på gulvet, men det er altså stadig intakt – selv efter et par ture på gulvet. Det er et kæmpe plus, at stellet må komme i både mikroovn og opvasker. Min datter Frederikke på knap 19 måneder spiser havregrød de fleste morgener, så det er virkelig nemt at kunne lave det direkte i tallerkenen i mikroovnen.

Mange andre produkter i plastik/melamin tåler jo ikke mikroovn. Jeg bemærkede allerede første morgen, at tallerkenen ikke blev så varm efter en tur i mikroovnen som den, vi havde i forvejen. Jeg synes, at det er en sjov detalje, at de har lavet krus og snackbægre i én, altså 2 i 1. Vi har haft kruset med på farten med snacks i, det har en god størrelse til lidt snacks, og fylder ikke meget i tasken. Vi modtog et sæt med to skeer – en til barnet og en til den voksne.

Da min datter er meget selvkørende med maden, tænkte jeg, at hun skulle afprøve begge skeer. Så under samme måltid havde hun mulighed for at spise med dem begge. Hun lagde godt ud med den lille, men da hun så havde fået den store i hånden og taget en mundfuld, sagde hun bestemt “nej”, lagde den hen til mig, og spiste så videre med den lille. Ligesom med deres sutter, så har de lavet stellet her i nogle virkelig flotte farver, som kan kombineres på kryds og på tværs, fortæller mor Stine Månsson.

Du kan læse mere om det lækre spisesæt her på hjemmesiden: www.bibsworld.com/da-dk

Vi har tidligere testet sutteflasker fra bibs og uden at afsløre for meget, kan vi sige at det var et kæmpe hit. Du finder testen her: www.bornogfritid.dk/sutteflaske-sut-med-teknik-der-ligner-amning/