Sutteflaske-sut med teknik, der ligner amning

Der er forskel på børn. Nogle vil gerne amme lige så længe mor vil være med, imens andre slet ikke er interesseret – eller kan knække ammekoden.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

Der findes mange historier om amning og der findes nok ikke to der er ens, ligesom børn ej heller er. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man ammer sit barn, så længe det nu er muligt. Men det er ikke altid at det lykkedes, og så er det jo godt at man kan ty til en god sutteflaske som alternativ.

Det er her, at de helt nye sutteflasker fra BIBS kommer ind i billedet. De har nemlig udviklet en sutteflaske med rundt suttehoved, der er formet så den stimulerer den naturlige sutterefleks der fremmer amningen. På den måde undgås det at skabe sutteforvirring mellem amning og at give flaske, hvis man f.eks. supplerer med en aftenflaske, eller hvis mor skal ud en aften med veninderne. Sutteflasken er lavet med en anti-kolik ventil, der er formet som et hjerte med et hul, der gør at baby ikke trækker luft fra flasken med når der drikkes.

Robuste sutteflasker

Flasken er lavet i to størrelser, 110 ml og 225 ml, og er udviklet i laboratorieglas, der er superstærkt og kan klare meget. Den nederste bumper på flasken er udviklet for at gøre det lydløst når du efter måltidet, stiller flasken fra dig, så du ikke risikerer at vække baby der sover sødt. Ligeledes danner bumperen en beskyttende kant, hvis flasken tabes.

Da glasflasken er lavet i et så stærkt materiale, kan den klare at komme en tur i fryseren, i opvaskemaskinen, den kan tåle kogende vand, og den kan sagtens varmes op i mikrobølgeovnen. Hvis mælken skal varmes i en mikrobølgeovn, er det dog vigtigt at huske at tage bumperen af inden.

Flasken leveres med et flaskekit, så den kan designes i seks fine farver på kryds og tværs, efter ønske eller dagens humør, så farven på flasken matcher yndlingssutten. Suttehovedet er lavet i ultrablødt latex og findes i to størrelser. En med slow flow og en med medium flow, alt afhængig af hvor meget hjælp baby skal have til at få mælken indenbords.

Vi har bedt et par familier prøve de nye sutteflasker fra BIBS med deres børn og her kan du læse hvad de synes…

Spilder ikke længere mælken

– Vi har siden Nora var 6 måneder suppleret amning med flaske. Vi har været glade for at få lov at prøve BIBS flaskerne, og vi synes de er superfine. Det at suttehovedet er det samme som deres sutter, har vist sig at være en kæmpe fordel. Vi har tidligere brugt flade suttehoveder, men med disse sutteflasker fra BIBS, spilder hun ikke længere mælk udover det hele, og får faktisk rigtig godt fat om suttehovedet, fortæller mor Malene Jamito.

– Min datter kan bedst lide slow flow, og jeg vil tro, at det er fordi hun oftest får flaske når hun skal sove, og der behøver det ikke at gå så stærkt. Når det er en flaske der er beregnet til et reelt måltid, vil jeg tro medium er bedre, for der er sulten rigtigt på banen. Flaskernes design er superflot og enkelt. Selve designet er også rigtig pænt, og farverne er flotte. Der er ikke for meget pynt på flaskerne, hvilket jeg er stor fan af, så kan man nemmere se hvor meget der er blevet drukket.

Faktisk oplever vi også, at mælken holder sig varm i længere tid. Den lille foldbare tragt der følger med, er en kæmpe gave, og gør at vi undgår mælk udover hele bordet. Alt i alt en rigtig god flaske oplevelse, og det er klart de flasker vi fremover vil bruge.

Ammer om natten, og giver flaske om dagen

– Vi startede på flaske, da Lily var 6 uger, og jeg synes det var svært at finde en sutteflaske, der mindede om brystet, og det giver jo mest mening, da jeg ammer om natten, og giver flaske om dagen. Så jeg synes, at det er vigtigt, at det er en god flaske, der minder om brystet, så hun ikke mister interessen om natten, fortæller mor Christina Thomsen.

– Jeg synes sutteflaskerne fra BIBS er megafede. Synes det er et meget fedt design, og at det er cool, at man kan skifte farverne ud, som man ønsker. Lige nu bruger vi slow-sutten, og det virker til den hun bedst kan bruge nu, og hun accepterede BIBS sutteflasken lige med det samme. Vi bruger kun BIBS sutter, fordi min datter synes den minder mest om brystet, så flaskerne havde været gode fra start, så man ikke behøves at prøve alle de andre, slutter Christina.

Suttedelen er den samme som på hendes sutter

baby og sutteflasker fra BIBS

– Vores datter Asta er nu 5 måneder, og vi har tidligere forsøgt at give hende flaske, dog uden held. For os giver det virkelig god mening at anvende netop denne nye sutteflaske, eftersom Asta har brugt BIBS sutter fra hun blev født. Suttedelen er den samme som på hendes sutter, så det kan helt sikkert være med til at gøre overgangen fra bryst til flaske nemmere for hende, fortæller mor Maja Kromann.

– Første gang vi afprøvede denne nye sutteflaske, afviste Asta den fuldstændig ligesom med de andre flasker vi før har afprøvet. Dagen efter prøvede vi igen, og her var hun mere interesseret og undersøgte flasken nøje. Hun begyndte stille og roligt at tage flasken i munden. Det var klart noget hun lige skulle vænne sig til, men hun afviste den ikke som med de andre. Så nu skal vi bare tilbyde den til hende ofte, indtil hun vil tage den. Lige nu fuldammer jeg, men det er på sigt meningen, at amningen skal suppleres med flaske.

Denne her er uden sammenligning den pæneste sutteflaske på markedet. Jeg er mor til tre børn, så der er alligevel blevet prøvet og set en del. Det er virkelig nogle fine farver, som giver et flot og eksklusivt look. Den er nem at holde på og holder tæt når flasken rystes. Jeg synes det er supernemt at skille delene fra hinanden, så sutteflasken kan blive rengjort ordentligt og derved holde hygiejnen i top. Derudover er det et kæmpe plus, at sutteflasken er lavet i glas så den ikke frigiver skadelige stoffer.

Praktisk at det kan vaskes i opvaskemaskine

– Vores datter Clara er 5 måneder nu, og vi startede for to uger siden, med at give hende en enkelt supplerende flaske i løbet af dagen, hvis hun har virket sulten, eller mælkebaren har været tom. Nu får hun fast en godnat flaske og en enkelt gang i løbet af dagen, fortæller mor Julie Johansen.

– Jeg synes de nye sutteflasker fra BIBS er flotte i farverne, og er vild med designet. Udover det, så er det nogle gode suttehoveder med et godt flow. Jeg synes latex suttehovederne er meget bløde og fleksible, og min datter får godt fat. Det fine hjerte i suttehovedet har et lille anti kolik snit, som hjælper med at mælken får et ordentligt flow. Jeg synes det er smart at alle dele kan tages af, så man kan gøre det hele ordentligt rent, og så er det praktisk, at det kan vaskes i opvaskemaskine. Jeg syntes det er en ulempe at glasflasken bliver meget varm længe, når man f.eks. skolder flasken, men så må man jo sørge for at have flere på lager, slutter Julie.

Uanset om man ammer eller giver baby flaske, er det vigtigt at være nærværende og at give sig tid til at nyde denne hyggestund, som skaber det helt særlige bånd til den lille ny. Du kan læse mere om de nye sutteflasker fra BIBS her på deres hjemmeside: www.dk.bibsworld.com