Gode madpakkeideer til hele familien

Det kan være svært dag efter dag at finde på nye spændende ideer til den daglige frokost.
Børn og fritid vil her i samarbejde med Tulip Pålækker give jer læsere nogle gode bud på nemme, hurtige, sjove og sunde madpakker.

Nudelsalat med kylling og grønt

Til en person.

Ingredienser

  • 60 g nudler
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 tsk. akaciehonning
  • 0,5 lime
  • 40 g Tulip Pålækker Kyllingesandwichskiver
  • 1 gulerod
  • 0,25 gul peberfrugt
  • 0,25 agurk
  • 1 dl majs på dåse

Fremgangsmåde

NUDELSALAT:
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand. Dryp dem af i en sigte. Rør soja sammen med honning og limesaft. Vend nudlerne i dressingen.

KYLLING:
Skær kyllingebrystet i strimler, skræl gulerødderne og snit gulerødder i skiver.

GRØNT:
Skær peberfrugten i strimler.
Skrab kernerne ud af agurken og skær den i skrå skiver og vend majs og kylling med salaten.
Smag den til og pak den i en bøtte.
Husk gaffel.

Tip:

Børnene kan godt lide småt fingernemt tilbehør i deres madpakker, f.eks.”hjemmelavede” ostepinde, små boller eller flutes, babymajs, agurkestænger, cherrytomater, grøntsager i små stave, kogt majskolbedelt i små stykker.

Wrap med hamburgerryg, grønt og tzatziki

Til 4 personer.

Ingredienser

  • 0,5 agurk
  • 0,5 fed hvidløg
  • 2 spsk. græsk yoghurt
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Citronsaft
  • 1 avocado
  • 1 rød peberfrugt
  • 0,5 icebergsalat
  • 4 mexikanske pandekager (tortillas)
  • 100 g Tulip Pålækker Hamburgerryg

Fremgangsmåde

TZATZIKI:
Flæk agurk og fjern kerner med en ske. Riv den herefter på et rivejern. Vend revet agurk med presset hvidløg og græsk yoghurt.
Smag til med salt, peber og citronsaft.

GRØNT:
Skræl avocado og fjern stenen, og skær den i mindre stykker.
Skær rød peberfrugt i strimler.
Snit icebergsalat i strimler.

WRAP:
Bred pandekagerne ud på køkkenbordet og fordel icebergsalat på dem. Kom to skiver hamburgerryg på hver pandekage sammen med
avocado og rød peberfrugt i strimler og til sidst tzatzikien, hvorefter pandekagen rulles stramt sammen.

Pastasalat med hamburgerryg, cherrytomater og ærter

Til 4 personer.

Husk! – at pakke f.eks. dressing og noget at
pyntet alene, så undgår du at pålægget
”tager farve”, og det kan hurtigt og
nemt puttes på brødet inden servering.

Ingredienser

  • 200 g pastaskruer
  • 4 spsk. sødmælksyoghurt naturel
  • 1 spsk. tomatketchup
  • 1 tsk. akaciehonning
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 120 g sukkerærter
  • 200 g Tulip Pålækker Hamburgerryg
  • 3 dl grønne ærter
  • 10 cherrytomater

Fremgangsmåde

PASTA:
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

DRESSING:
Rør dressing sammen af yoghurt, ketchup, honning og eddike. Smag til med salt og peber.

ÆRTER:
Kom sukkerærterne i en gryde med kogende vand og lad dem koge i 1 minut. Hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand. Dryp dem godt af i en sigte og snit dem i halve.

PASTASALAT:
Skær hamburgerryggen i strimler. Vend pasta med ærter, sukkerærter, tomater, hamburgerryg og dressing. Smag evt. til med salt.

Sandwich med leverpostej

madpakker, Sanswich med leverpostej

Til en person.

Ingredienser

  • 1 aflangt brød
  • 25 g Tulip Pålækker FRILANDSGRIS ® Leverpostej
  • 10 g gul peberfrugt
  • 2 g brøndkarse
  • 10 g agurk
  • 5 g radise
  • 250 g melon

Fremgangsmåde

Flæk brødet på tværs (skær det ikke helt igennem). Smør dernæst leverpostej godt ud på brødet. I forenden sættes først lys på (gul
peber), lidt brøndkarse/salat som motor og to udskårne agurker (uden skræl) som forhjul (fastsættes med tandstikker eller træpinde,
advar dit barn da de ikke kan spises).
Radissen sættes på som baglys og to skiver agurk påsættes som baghjul. Skær melonen ud, som små dekorative melonmænd.

Minipizza med spegepølse

madpakker, mini pizzaer
Når du laver pizza til madpakken, synes børnene
det er sjovt hvis den bliver pyntet, f.eks. som en kat

Til 10 personer.

Ingredienser

  • 450 g pizzadej
  • 140 g tomatpuré
  • 40 g revet mozzarella
  • 50 g Tulip Pålækker Landspegepølse
  • 40 g emmentaler
  • 0,25 bundt frisk oregano
  • 10 g rosiner

Fremgangsmåde

Udstik pizzadejen i runde stykker. Form spidse ører med lidt af den resterende dej. Smør bundene med tomatpuré.
Læg en skive salami på og drys med mozzarellaost. Lav evt. knurhår med tynde skiver emmentaler. Bag pizzaerne på bageplade i ca. 10 min ved 200 °C. Når de er kølet af, kan du lægge rosiner på som øjne. Pynt med frisk oregano.

madpakker, salami hapser

Tulip Pålækker Salamihapser er en lille,mild salami, der passer perfekt i madpakken. Emballagen har et sjovt og legende design og smagen er god og mild. Salamihapseren er lavet i den gode Tulip Pålækker kvalitet og er tilmed lavet uden e-numre og nitrit.

Psst:
Find mange flere nemme, sjove og lækre ideer til børnenes madpakker på www.tulip.dk eller se Børn & Fritids side med opskrifter her: bornogfritid.dk/artikler/familie/opskrifter/