Gode ideer til lækre is og desserter med bær fra haven

36

Lækre sommer desserter til hele familien.

Vaniljeis

ca. 1 liter
Tilberedning 1 1/2 time + 5 timer i fryseren

Ingredienser
8 pasteuriserede æggeblommer
1 1/2–2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 dl mælk
3 dl piskefløde
2 dl Dansukker Glukosesirup

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en kasserolle. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt gennem en finmasket si. Lad blandingen køle af. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld isen i en aflang form, ca. 18 x 25 cm, og stil den i fryseren i mindst 5 timer.

Lækker sommer is

Brombæris

6–8 stk.

Ingredienser
400 g brombær
1 dl Dansukker Sukker
4 æggeblommer
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup

Pynt
100 g hvid eller mørk chokolade

Skyl brombærrene, og giv dem et opkog sammen med 1/2 dl sukker i en gryde i ca. 3 minutter. Hæld brombærrene over i en skål gennem en finmasket si. Der må kun være sukker og saften af brombær tilbage. Stil til side.

Pisk æggeblommerne og det resterende sukker sammen i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en kasserolle. Pisk æggeblandingen ned i den varme mælkeblanding, og tilsæt brombærsaften. Sigt gennem en finmasket si. Lad det køle af.

Hæld blandingen i isforme med træpinde i, og stil i fryseren i mindst 5 timer.

Smelt chokoladen over et vandbad. Pynt herefter isene med chokolade, og stil tilbage i fryseren.

Lækker sommer Pavlova

Pavlovamarengs med hindbærcurd

ca. 8 portioner
Tilberedning: 2 timer

Ingredienser

Pavlova
4 æggehvider
2 1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. Maizenamel
1 tsk. æblecidereddike

Hindbærcurd
250 g hindbær
1 æg
1 1/4 dl Dansukker Syltesukker
25 g blødt smør

Pynt
3 dl piskefløde
Friske hindbær


Sæt ovnen på 125 °C.

Pisk æggehviderne til fast skum, og tilsæt halvdelen af sukkeret under omrøring. Tilsæt resten af sukkeret og vaniljesukkeret efter 5 minutter, og pisk i yderligere 5 minutter.

Rør maizena og æblecidereddike i. Kom pavlovaen på en bageplade med bagepapir og spred den ud. Bages i ovnen i ca. 1 1/2 time. Den skal være sej i midten. Sluk for ovnen, og lad bagepladen blive stående.

Hindbærcurd

Pres hindbærrene gennem en finmasket si. Pisk æggene, og rør hindbærrene i. Hæld blandingen gennem en finmasket si ned i en tykbundet kasserolle. Tilsæt syltesukker, og lad det simre under omrøring i 2–3 minutter.

Tag kasserollen af varmen, og tilsæt smørret. Sæt kasserollen i en skål med koldt vand, og pisk med en håndmikser, indtil hindbærcurden er kølet af. Hæld op i et rengjort glas, og stil i køleskab til afkøling. Pisk fløden til et luftigt skum. Læg pavlovaen på et fad, og kom flødeskum på. Fordel hindbærcurden hen over, og pynt med friske bær.

jordbær syltetøj
Jordbærsyltetøj

Ingredienser

2 l jordbær
1 kg Dansukker Syltesukker

Rens og skyl bærrene. Skær dem i skiver eller blend dem.

Hæld bærrene i en gryde sammen med syltesukker og kog i 2 minutter.

Tag gryden af varmen og skum syltetøjet godt. Hæld det op på varme, rengjorte glas og luk ordentlig til.

eton mess
Eton mess

4 portioner

Ingredienser:
15-20 små marengs
3 dl piskefløde
200 g friske hindbær

Hindbærsirup
200 g frosne hindbær
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. Vaniljesukker
1 stjerneanis
Ristede mandler

Kog alle ingredienserne til hindbærsiruppen sammen i en kasserolle i ca. 10 minutter. Rør hele tiden, så der ikke er noget, der brænder på i bunden. Lad det køle af, og si.
Pisk fløden.
Hæld marengs, hindbær, fløde og hindbærsirup op i en skål, og server med det samme.

Lækker sommer marengs
Marengs

ca. 40 stk.

Ingredienser:
3 æggehvider
2 dl Dansukker Bagesukker
3 dråber citronsaft
Rød frugtfarve

Pisk æggehvider, citronsaft, frugtfarve* og en deciliter af bagesukkeret til en fast skum med en elpisker.

Vend forsigtigt resten af bagesukkeret i blandingen. Fyld blandingen i en sprøjtepose, og sprøjt små toppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages midt i ovnen ved 125 °C i ca. 1 time.

*Ønsker man en mere ujævn farve som på billedet røres farven forsigtigt i til sidst.

Find mange flere lækre opskrifter på www.Dansukker.dk