Lækre sommer desserter til hele familien.
“Annonce”
Vaniljeis
ca. 1 liter
Tilberedning 1 1/2 time + 5 timer i fryseren
Ingredienser
8 pasteuriserede æggeblommer
1 1/2–2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 dl mælk
3 dl piskefløde
2 dl Dansukker Glukosesirup
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en kasserolle. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt gennem en finmasket si. Lad blandingen køle af. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld isen i en aflang form, ca. 18 x 25 cm, og stil den i fryseren i mindst 5 timer.
Brombæris
6–8 stk.
Ingredienser
400 g brombær
1 dl Dansukker Sukker
4 æggeblommer
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
Pynt
100 g hvid eller mørk chokolade
Skyl brombærrene, og giv dem et opkog sammen med 1/2 dl sukker i en gryde i ca. 3 minutter. Hæld brombærrene over i en skål gennem en finmasket si. Der må kun være sukker og saften af brombær tilbage. Stil til side.
Pisk æggeblommerne og det resterende sukker sammen i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en kasserolle. Pisk æggeblandingen ned i den varme mælkeblanding, og tilsæt brombærsaften. Sigt gennem en finmasket si. Lad det køle af.
Hæld blandingen i isforme med træpinde i, og stil i fryseren i mindst 5 timer.
Smelt chokoladen over et vandbad. Pynt herefter isene med chokolade, og stil tilbage i fryseren.
Pavlovamarengs med hindbærcurd
ca. 8 portioner
Tilberedning: 2 timer
Ingredienser
Pavlova
4 æggehvider
2 1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. Maizenamel
1 tsk. æblecidereddike
Hindbærcurd
250 g hindbær
1 æg
1 1/4 dl Dansukker Syltesukker
25 g blødt smør
Pynt
3 dl piskefløde
Friske hindbær
Sæt ovnen på 125 °C.
Pisk æggehviderne til fast skum, og tilsæt halvdelen af sukkeret under omrøring. Tilsæt resten af sukkeret og vaniljesukkeret efter 5 minutter, og pisk i yderligere 5 minutter.
Rør maizena og æblecidereddike i. Kom pavlovaen på en bageplade med bagepapir og spred den ud. Bages i ovnen i ca. 1 1/2 time. Den skal være sej i midten. Sluk for ovnen, og lad bagepladen blive stående.
Hindbærcurd
Pres hindbærrene gennem en finmasket si. Pisk æggene, og rør hindbærrene i. Hæld blandingen gennem en finmasket si ned i en tykbundet kasserolle. Tilsæt syltesukker, og lad det simre under omrøring i 2–3 minutter.
Tag kasserollen af varmen, og tilsæt smørret. Sæt kasserollen i en skål med koldt vand, og pisk med en håndmikser, indtil hindbærcurden er kølet af. Hæld op i et rengjort glas, og stil i køleskab til afkøling. Pisk fløden til et luftigt skum. Læg pavlovaen på et fad, og kom flødeskum på. Fordel hindbærcurden hen over, og pynt med friske bær.
Jordbærsyltetøj
Ingredienser
2 l jordbær
1 kg Dansukker Syltesukker
Rens og skyl bærrene. Skær dem i skiver eller blend dem.
Hæld bærrene i en gryde sammen med syltesukker og kog i 2 minutter.
Tag gryden af varmen og skum syltetøjet godt. Hæld det op på varme, rengjorte glas og luk ordentlig til.
Eton mess
4 portioner
Ingredienser:
15-20 små marengs
3 dl piskefløde
200 g friske hindbær
Hindbærsirup
200 g frosne hindbær
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. Vaniljesukker
1 stjerneanis
Ristede mandler
Kog alle ingredienserne til hindbærsiruppen sammen i en kasserolle i ca. 10 minutter. Rør hele tiden, så der ikke er noget, der brænder på i bunden. Lad det køle af, og si.
Pisk fløden.
Hæld marengs, hindbær, fløde og hindbærsirup op i en skål, og server med det samme.
Marengs
ca. 40 stk.
Ingredienser:
3 æggehvider
2 dl Dansukker Bagesukker
3 dråber citronsaft
Rød frugtfarve
Pisk æggehvider, citronsaft, frugtfarve* og en deciliter af bagesukkeret til en fast skum med en elpisker.
Vend forsigtigt resten af bagesukkeret i blandingen. Fyld blandingen i en sprøjtepose, og sprøjt små toppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages midt i ovnen ved 125 °C i ca. 1 time.
*Ønsker man en mere ujævn farve som på billedet røres farven forsigtigt i til sidst.
Find mange flere lækre opskrifter på www.Dansukker.dk