Ny inspiration til madpakken, ja tak! Vi er med garanti mange der har svært ved at finde på nye lækre ideer til hverdagsbrændstof i frokostpausen. Derfor vil vi her i samarbejde med Tulip Pålækker give jer nogle gode bud på nemme, hurtige, sjove, lækre og sunde madpakker.
“Annonce”
Groft flute med baconleverpostej og grønt
Det skal du bruge til 2 personer:
- 2 stk. grove flutes
- 120 g Tulip Pålækker Bacon Leverpostej
- 8 skiver frisk agurk
- 4-6 stk. hjertesalatblade
- 1 lille håndfuld rødbedespirer
Evt. tilbehør:
- 50 g tørret frugt
- 1 lille smoothie
Sådan gør du:
Skær de grove flutes igennem, og fordel leverpostejen på underdelene. Top postejen med friske skiver agurk, hjertesalat og rødbedespirer. Luk flutene, og pak dem ind i passende madpakkepapir. Læg dem i en madkasse sammen med madpakketilbehør.
Tip:
Skal din leverpostejssandwich have ekstra smag og et sprødt twist kan du riste bacontern og drysse dem i din sandwich
Sunde wraps med kylling
Lav sunde wraps med kylling, bacon og salat til madpakken eller en nem frokost. Der bruges fuldkornswraps i opskriften, men du kan også vælge majswraps eller hvedewraps alt efter, hvad du bedst kan lide.
Det skal du bruge til 2 personer:
- 1 pk Tulip Pålækker Sandwich Skiver
- Tomat/Timian
- 4 skiver Tulip Stegt Bacon i Skiver
- 2 stk. fuldkornswraps
- 2 spsk. tomatpesto
- 4 blade hjertesalat
- Salt og kværnet sort peber
Sådan gør du:
Smør de to fuldkornswraps med tomatpesto. Fordel kyllingepålæg og to skiver færdigstegt bacon på midten af hver wrap. Tilføj hjertesalat, og krydr med salt og peber. Fold enderne ind og rul wrappen sammen. Nyd wrappen med det samme, eller tag den med i madpakken.
Tip:
Prøv også at lave de sunde wraps med kylling, med chili mayo og guacumole i stedet for tomatpesto.
Pizzasnegle med hamburgerryg
Det skal du bruge til 12-14 stk.:
- 10 skiver Tulip Pålækker Hamburgerryg
- 1 portion pizzadej
- 140 g tomatkoncentrat
- 100 g revet squash
- Salt og kværnet peber
- 2 spsk. tørret oregano
- 150 g revet cheddar og mozzarella
Evt. tilbehør:
2 skiver rugbrød smurt med pikant ost, 2 skiver Tulip Pålækker Hamburgerryg til en klemme. Tørret frugt, dadel, abrikos, rosiner
Sådan gør du:
Forbered dejen. Riv squash groft på rivejern. Vend den hævede dej ud på et meldrysset bord, rulles ud til et rektangel på ½ cm tykkelse. Smør tomatpure på fordel revet squash, salt og peber på, ikke helt ud til kanten. Kom skiver af Tulip Pålækker Hamburgerryg på og blanding af revet cheddar og mozzarella. Fyldet skal ikke helt ud til kanten. Dejen rulles til en lang rulle. Skær med en franskbrødskniv snegle ud i ca. 3 cm tykkelse, kom dem på bagepapir på en bageplade. Efterhæver i 30 min. Bag dem ved 200 °C varmluft i 10-13 min. afkøler på rist. Frys dem du ikke bruger.
Tip: Opskrift på pizzadej kan findes på tulip.dk
Små lækre pizzaer med skinke samt frisk mozzarella,
skiver af kartofler, squash og rosmarin
Det skal du bruge til 4 stk.:
- 8 skiver Tulip Pålækker Skinke
- 1 portion pizzadej
- 3 spsk. olivenolie
- 1-2 kartofler i tynde skiver
- ½ squash i tynde skiver
- 2 stk. frisk mozzarella i mindre stykker
- timian
- Salt og kværnet peber
Evt. tilbehør
Salat med grov bulgur med majs, ærter, peberfrugter og agurk.
Sådan gør du:
Forbered pizzadejen. Kom den færdighævede pizzadej på et meldrysset bord. Del dejen i fire lige store portioner. Rul hvert stykke til en kugle. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til ca. ½ cm, der skal være en del mel under hver pizza så de slipper bordet. Pensl med olivenolie på bunden. Fordel taglagt med lidt mellemrum squash og kartoffelskiver. Skær to stykker Tulip Pålækker Skinke i mindre stykker og læg det ovenpå pizzaen. Fordel frisk mozzarella, rosmarin, salt og kværnet peber på hver pizza. Varm en ovn op 225 °C varmluft, hvis man har en pizzasten, kom den i ovnen. Bag 1 eller 2 pizza ad gangen i ca. 10 min. Til de er gyldne og sprøde i bunden. Afkøl og pak til madpakke.
Tip: Frisk mozzarella kan skiftes ud med revet mozzarella.
Rugbrødssandwich med kalkunbryst og ærtecreme
Det skal du bruge til 2 personer:
- 4 skiver groft kernerugbrød
- 4 skiver Tulip Pålækker Kalkunbryst
- 1 stor gulerod, skrællet
- 1 lille håndfuld ærteskud
Ærtecreme:
- 2 dl ærter, gerne fra frost
- 2 spsk. creme fraiche 18%
- Saften af ½ citron
- Salt og peber
Sådan gør du:
Start med at lave ærtecremen. Kom ærter, creme fraiche og citronsaft i en passende beholder, og blend det til en grov creme. Smag til med salt og peber. Fordel ærtecremen på de fire skiver rugbrød. Riv guleroden groft på et råkostjern. Læg to skiver kalkunbryst på to af rugbrødsskiverne, og top pålægget med groftrevet gulerod og ærteskud. Drys med salt og peber, og luk rugbrødssandwichen med endnu en skive brød. Skær i trekanter, og pak evt. ind i madpakkepapir. Læg den i en madkasse med en æske rosiner og et æble.
Tip:
Du kan nemt variere indholdet i din rugbrødssandwich. Prøv også at lave den med sandwich kylling eller hamburgerryg, eller giv rugbrødssandwichen et salt og sprødt element af færdigstegt bacon.
Leder du efter mere inspiration? Find flere opskrifter her: www.bornogfritid.dk/gode-madpakkeideer-til-hele-familien/
Find mange flere nemme, sjove og lækre ideer til børnenes madpakker på www.tulip.dk